Έχουν απίθανη γεύση λεμονιού και φτιάχνονται πανεύκολα με 3 μόλις υλικά. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι τρώγονται ακόμη πιο γρήγορα σαν ζεστά στραγάλια. Φτιάξτε τα κι εσείς στην επόμενη γιορτή που θα θέλετε να κεράσετε τους φίλους σας κάτι ξεχωριστό και θα τους κάνετε πολύ χαρούμενους. Να σας θυμίσω πως δεν περιέχουν ούτε γλουτένη ούτε λακτόζη, άρα μπορούν να τα απολαύσουν κι όλοι όσοι έχουν πρόβλημα.
Υλικά για 30 κομμάτια:
- 300γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
- 300γρ. ζάχαρη
- 1 μεγάλο λεμόνι ακέρωτο ή 2 μικρότερα
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά, τρυπάμε σε δυο σημεία το λεμόνι και το βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με νερό για 10 λεπτά. Αλλάζουμε νερό και βράζουμε για 20 λεπτά ακόμη να μαλακώσει καλά. Το στραγγίζουμε κι αφήνουμε να κρυώσει.
- Αφού κρυώσει, το ανοίγουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις άκρες των λεμονιών και το πολτοποιούμε.
- Βάζουμε σε δύο δόσεις τα ασπρισμένα αμύγδαλα στον πολυκόφτη μαζί με τη ζάχαρη και τα πολτοποιούμε με μικρά διαλείμματα της συσκευής για να μην την κάψουμε.
- Σταδιακά προσθέτουμε κουταλιές από τον πολτό λεμονιού μέχρι να γίνει μια ομοιογενής εύπλαστη ζύμη και συνεχίζουμε με τη δεύτερη δόση των υλικών. Στο τέλος ενώνουμε τα δύο μέρη της αμυγδαλένιας ζύμης και την αφήνουμε στο ψυγείο τυλιγμένη καλά μέσα σε διάφανη μεμβράνη.
- Μετά από μια δυο ώρες βγάζουμε τη ζύμη και την πλάθουμε σε μπαλίτσες των 20γρ. περίπου που κυλάμε σε ζάχαρη άχνη. Διατηρούνται στο ψυγείο σκεπασμένα για να μην ξεραθούν.