Ένα πανεύκολο cheesecake που θα φτιάξουμε μέσα σε 10 λεπτά και θα σερβίρουμε στο ποτήρι σαν επιδόρπιο.
Υλικά για 6 άτομα:
Για την κρέμα τυριού
- 400γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
- 200ml Arla κρέμα γάλακτος
- 2-3 δάκρυα μαστίχας
- 2 κ.σ ζάχαρη
- 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
Για τη βάση και τη διακόσμηση
- 15 μπισκότα digestive σπασμένα
- 100γρ. μαρμελάδα κεράσι σπιτική ή έτοιμη του εμπορίου
- φρέσκα κεράσια
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα δάκρυα της μαστίχας και τη ζάχαρη σε μπλεντεράκι. Χτυπάμε να γίνουν σκόνη.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη της μαστίχας μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το λικέρ μαστίχας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να γίνει πολύ αφράτο το μείγμα μας. Το μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Παίρνουμε 6 χαμηλά ποτήρια σερβιρίσματος ή μπολάκια. Σπάζουμε από 1 μπισκότο για κάθε ποτήρι και το απλώνουμε στη βάση τους. Προσθέτουμε λίγη μαρμελάδα, κρέμα τυριού ως τη μέση, σπάζουμε από ένα μπισκότο ακόμα, προσθέτουμε λίγη ακόμη μαρμελάδα και απογεμίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα τυριού.
- Διακοσμούμε το κάθε ποτήρι με 2-3 φρέσκα κεράσια από μισό μπισκότο και λίγη ακόμη μαρμελάδα. Σερβίρουμε αμέσως ή διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο.