Ελάχιστα γλυκό, δροσερό και λεμονάτο, με ελαφριά την αίσθηση της φέτας στην επίγευση – όσο πατάει η γάτα- και το υπέροχο σαμπούκο. Από τη μια να ανοίγει βυσσινιά μονοπάτια στην αθωότητα του λευκού και από την άλλη με τους μικροσκοπικούς καρπούς του να σου αφήνει ένα ανεπαίσθητο κρατς στο δόντι, συγκρατημένη γλυκύτητα και το μοναδικό άρωμά του. Ήταν και για μένα μια ευχάριστη έκπληξη. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γλυκό σαμπούκο με βύσσινο, μαρμελάδα σύκο, γλυκό σταφύλι, πετιμέζι ή λίγο μέλι.
Υλικά για 4-5 μερίδες
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ ή καρολίνα
- 4 φλιτζανάκια του καφέ νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 500ml γάλα κατσικίσιο
- 50γρ. φέτα λιωμένη με πιρούνι
- 2 κουτ σούπας ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- γλυκό σαμπούκο ή άλλο της επιλογής σας
Εκτέλεση
- Βάζετε σε κατσαρολάκι το νερό, το ρύζι και το αλάτι και το βάζετε στη φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να πιει το νερό του και να μαλακώσει.
- Διαλύετε στο γάλα το κορν φλάουρ και το ρίχνετε στο κατσαρολάκι με το ρύζι μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα του λεμονιού. Συνεχίζετε να βράζετε το ρύζι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα διαρκώς ή με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει το ρυζόγαλο.
- Στο τέλος ανακατεύετε μέσα τη λιωμένη φέτα και τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μετά από λίγο μοιράζετε το ρυζόγαλο σε χαμηλά ποτήρια ή μπολ και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν το βάλετε ψυγείο.
- Σερβίρετε προσθέτοντας από ένα κουταλάκι γλυκό σαμπούκο και λίγο ξύσμα λεμονιού.