Ένα πανεύκολο cheesecake που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα σε 10 μόλις λεπτά και σερβίρεται στο ποτήρι. Είναι το ιδανικό επιδόρπιο της τελευταίας στιγμής που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε φιλική μάζωξη στο σπίτι.
Υλικά για 6 άτομα:
Για την κρέμα τυριού
- 400γρ. τυρί κρέμα
- 200ml κρέμα γάλακτος
- 50ml σιρόπι τριαντάφυλλο
Για τη βάση και τη διακόσμηση
- 15 μπισκότα digestive σπασμένα
- 6 μικρά λουκουμάκια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα λουκούμια σε κομματάκια και τα βάζουμε σε τηγανάκι με λίγο νερό. Τα αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να ζεσταθούν και ανακατεύουμε να λιώσουν και να αποκτήσουν υγρή μορφή. Μεταφέρουμε το υγρό λουκούμι σε ποτηράκι κι αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το σιρόπι τριαντάφυλλο και ανακατεύουμε ζωηρά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Μεταφέρουμε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Παίρνουμε 6 χαμηλά ποτήρια σερβιρίσματος ή μπολάκια. Σπάζουμε από 1 μπισκότο για κάθε ποτήρι και το απλώνουμε στη βάση τους. Προσθέτουμε κρέμα τυριού ως τη μέση, σπάζουμε από ένα μπισκότο ακόμα και απογεμίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα τυριού.
- Διακοσμούμε το κάθε ποτήρι με λίγο λιωμένο λουκούμι, από μισό μπισκότο κι από ένα κομματάκι λουκούμι.