Η αδυναμία μου στο λεμόνι είναι γνωστή αλλά ξέρω πως δεν είμαι μόνη σε όλο αυτό. Και η χαρά μεγάλη όταν ξαφνικά βρέθηκα με μια ολόκληρη σακούλα λεμόνια από κήπο. Ακέρωτα, φυσικά μεγαλωμένα χωρίς ορμόνες και φυτοφάρμακα στάθηκαν η αφορμή για μια ολοκαίνουρια σειρά από γλυκά με τη λατρεμένη γεύση του λεμονιού. Το συγκεκριμένο είναι ένα επιδόρπιο ανάλαφρο και δροσερό ό,τι πρέπει για να κλείσει αρμονικά ένα πλούσιο δείπνο. Αλλά έπεται και συνέχεια….
Υλικά για 6 άτομα
- 3 ακέρωτα λεμόνια ξύσμα και χυμός
- 3 αβγά
- 130γρ. ζάχαρη
- 200γρ. κρέμα γάλακτος
- 150γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
- μπισκοτάκια digestive για το σερβίρισμα ή άλλα της επιλογής σας
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού μέσα σε μεταλλικό μπολ και το τοποθετούμε πάνω σε κατσαρόλι με νερό. Το βάζουμε στη φωτιά και ξεκινάμε να χτυπάμε την κρέμα μέχρι να δέσει. Θα χρειαστεί ένα δεκάλεπτο περίπου. Περνάμε την κρέμα από σήτα και αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την αφρατεύουμε το τυρί κρέμα. Ενσωματώνουμε το μείγμα στην κρύα κρέμα του λεμονιού και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Μοιράζουμε το παρφέ λεμονιού σε ποτήρια σε εναλλάξ στρώσεις με τα σπασμένα μπισκότα.
- Αφήνουμε τα παρφέ στο ψυγείο να παγώσουν καλά πριν τα σερβίρουμε. Για πιο δροσερό αποτέλεσμα μπορούμε να τα αφήσουμε και 1-2 ώρες στην κατάψυξη πριν.