Δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα της χορτασίλας. Με 4 καινούρια υλικά και κάτι left over, τα περισσευούμενα και παραπονεμένα από τις πιατέλες και το βαζάκι με τη μαρμελάδα το ψυγείο δηλαδή, φτιάχνουμε ένα τέλειο ολοκαίνουριο γλυκάκι. Το γλυκό για να είναι καλό δεν χρειάζεται να είναι πολύπλοκο, χρονοβόρο και από πανάκριβα υλικά. Αυτό πάντως θα τους τρελάνει όλους. Ιδιαίτερα όσους αγαπάνε τις γλυκόξινες λεμονάτες γεύσεις.
Υλικά για 8 ποτηράκια περίπου
Για τη βάση
- κουραμπιέδες ελαφρώς τιναγμένους από τη ζάχαρη ή μελομακάρονα ή μπισκότα αμαρέτι
Για τη μους λεμονιού
- 300γρ. γάλα ζαχαρούχο
- 300ml κρέμα γάλακτος
- 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 125ml χυμό λεμονιού
- ξύσμα από 2 λεμόνια ακέρωτα
Για τη διακόσμηση
- λίγη μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα
- Μερικά σποράκια ροδιού
- κουραμπιέδες ελαφρώς τιναγμένους από τη ζάχαρη ή μελομακάρονα ή μπισκότα αμαρέτι
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με την κρέμα γάλακτος (καλά παγωμένη από το ψυγείο) για 7-10 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει και να πήξει καλά.
- Προσθέτετε το ξύσμα και μετά το χυμό λεμονιού σε δόσεις, εξακολουθώντας να χτυπάτε διαρκώς μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μίγμα. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε το γιαούρτι. Ανακατεύετε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και σταματάτε τη λειτουργία.
- Μοιράζετε στον πάτο των ποτηριών μπισκοτάκια αμαρέτι ή σπασμένους κουραμπιέδες και απογεμίζετε με μους λεμονιού.
- Αφήνετε τα ποτηράκια στο ψυγείο να πήξει η κρέμα.
- Σερβίρετε προσθέτοντας από πάνω μερικά ρόδια, λίγη μαρμελάδα και σπασμένους κουραμπιέδες ή μπισκοτάκια αμαρέτι.