Τόσο εύκολη, γρήγορη και νόστιμη που θα τη φτιάξετε ξανά και ξανά. Προσοχή υπάρχει περίπτωση να πάθετε εξάρτηση μαζί της.
Υλικά για ένα ταψί διαστ. 25Χ35εκ.
- 3 ντομάτες μέτριες πλυμένες και κομμένες στα 4
- 1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο στα 4
- 2 κολοκύθια ξυσμένα στον τρίφτη
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 2 αβγά
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
- 250γρ. φέτα πατημένη με το πιρούνι
- 1 μικρό ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο ή μαϊντανό (λίγο μεγαλύτερο ματσάκι)
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Πολτοποιείτε τις ντομάτες στο μπλέντερ. Πρέπει να πάρετε 2 φλιτζάνια πολτό.
- Τον μεταφέρετε σε ευρύχωρο μπολ και πολτοποιείτε και το κρεμμύδι. Τρίβετε τα κολοκύθια στον τρίφτη και τα ρίχνετε στο μπολ μαζί με το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
- Χτυπάτε σε μικρότερο μπολ τα αβγά με το γιαούρτι και το λάδι. Τα ρίχνετε στο μπολ με την ντομάτα.
- Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας με σύρμα να ενσωματωθεί. Στο τέλος ενσωματώνετε τις νιφάδες βρώμης, τη φέτα και το βασιλικό ή τον μαϊντανό.
- Ρίχνετε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί. Δεν πρέπει να ξεπερνά σε πάχος το ένα δάχτυλο. Ψήνετε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά της.
1 comment
Very informative blog.
I would like to thank you for the information.