Η γεύση του καφέ ταιριάζει γάντι με τη γεύση της γαλακτερής καραμέλας. Τι καλύτερο από αυτά τα γεμιστά μπισκότα με γεύση καφέ που είναι γεμισμένα με καραμελωμένο γάλο. Είναι ό,τι πρέπει για να συνοδεύσουμε τον καφέ και όχι μόνο.
Υλικά για 30 διπλά κομμάτια διαμέτρου 6εκ.
- 200γρ. βούτυρο Lurpak σε κυβάκια
- 75γρ. ζάχαρη καστανή
- 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. γλυκού γεμάτο καφέ στιγμής
- 2 αβγά μέτρια
για τη γέμιση
- 150γρ. ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο
- 50γρ. βούτυρο lurpak
Εκτέλεση
- Πρώτα ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας το καραμελωμένο γάλα με το μαλακωμένο βούτυρο και αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο να σφίξει.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον καφέ και τη ζάχαρη. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε τα κυβάκια του βουτύρου. Με τα δάχτυλα ξεκινάμε να τρίβουμε το μίγμα του αλευριού με το βούτυρο μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα σαν ψίχουλα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το πρώτο αβγό και μετά από λίγο το δεύτερο, ζυμώνοντας με γρήγορες κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πάρουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 10 λεπτά και μετά τη χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC και στρώνουμε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος στον πάγκο μας. Εκεί επάνω ανοίγουμε τα κομμάτια της ζύμης σε λεπτό φύλλο. Με ένα ποτηράκι του κρασιού ή με κουπ πατ διαμ. 6εκ. κόβουμε κύκλους ή σχήματα της επιλογής μας και τα μεταφέρουμε σε ταψί ρηχό στρωμένο επίσης με χαρτί ψησίματος.
- Τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα απαλό χρυσοκόκκινο χρώμα, όχι να ροδοκοκκινίσουν πολύ.
- Τα ξεφουρνίζουμε κι αφήνουμε να κρυώσουν. Ύστερα μετράμε και τα χωρίζουμε στη μέση. Βάζουμε στα μισά από μισό κουταλάκι καραμέλα και σκεπάζουμε με δεύτερο μπισκότο.
- Τα σερβίρουμε σε πιατέλα πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη, αν θέλουμε.
Το καλό γλυκό αξίζει lurpak