Δίπλα στα κόκκινα αβγά, τα κουλούρια και τα τσουρέκια αυτές οι ταρταλέτες θα κάνουν την καλύτερη εντύπωση. Βάση από τριφτό μπισκότο που μοσχοβολάει βούτυρο, πλούσια γέμιση τυριού αρωματισμένη με κανέλα, βανίλια και λεμόνι. Μήπως να διπλασιάσετε τη δόση γιατί δεν βλέπω να σας φτάνουν μέχρι το Πάσχα…
Υλικά για 6-8 ταρταλέτες διαμ. 12 εκατ. ή 12 μικρότερα ταρτάκια:
- 250γρ. αλεύρι μαλακό
- 125γρ. βούτυρο Lurpak (από το ψυγείο σε κυβάκια)
- 80γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 αβγό
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
- 400γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
- 2 μέτρια αβγά ελαφρώς χτυπημένα
- 1 λεμόνι ξύσμα και χυμός
- 1 βανιλίνη
- 150γρ. ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας κοφτό κανέλα
- ½ φλιτζάνι τσαγιού αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη και τριμμένη
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι
- σουσάμι για το τελείωμα
Εκτέλεση
- Για τη γέμιση: Ανακατεύετε σε βαθιά λεκάνη με αβγοδάρτη το τυρί, τα αβγά, το λεμόνι (ξύσμα και χυμός) την κανέλα, τη βανιλίνη και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε την αμυγδαλόψιχα και το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά κι αφήνετε να περιμένει.
- Για τη ζύμη: Ανακατεύετε με τα δάχτυλα το βούτυρο με το αλεύρι και τη ζάχαρη να γίνουν ένα μίγμα σαν άμμος βρεγμένη. Προσθέτετε το αβγό και ομογενοποιείτε τη ζύμη χωρίς να την παραζυμώσετε. Την τυλίγετε σε σελοφάν και αφήνετε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά στο ψυγείο.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και βγάζετε τη ζύμη από το φούρνο. Τη χωρίζετε σε 8 ίσα μέρη που πλάθετε σε μπαλίτσες και ντύνετε με αυτές τις ταρτιέρες μας πιέζοντας τη με τα δάχτυλα να ανοίξει καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά ως επάνω. Τρυπάτε τη ζύμη με πιρούνι και τις γεμίζετε με το μείγμα του τυριού.
- Πασπαλίζετε τις τάρτες από πάνω με σουσάμι και τις ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει η ζύμη ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα και να ροδίσει η γέμιση. Ξεφουρνίζετε και μετά από λίγο ξεφορμάρετε κι αφήνετε τις τάρτες να κρυώσουν.
Το καλό γλυκό αξίζει lurpak