Το γλυκό της στιγμής μετά από ένα γεύμα, συντροφιά στον απογευματινό καφέ ή προσφορά αγάπης προς όλη την οικογένεια στο κυριακάτικο πρωινό.
Υλικά για ένα ταψάκι 25Χ35εκ.
- 6 φύλλα κρούστας
- 75γρ. βούτυρο ζεσταμένο και λιωμένο
- 100γρ. ζάχαρη
- 3 αβγά
- 1 καψουλίτσα βανιλίνη
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 500ml γάλα φρέσκο
για το σερβίρισμα
- κανέλα και ζάχαρη άχνη
- φράουλες (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC και βουτυρώνετε το ταψί σας. Παίρνετε ένα ένα τα φύλλα της κρούστας και με ένα πινέλο τα αλείφετε με το λιωμένο βούτυρο. Ύστερα τα τσαλακώνετε με τα δυο χέρια και τα απλώνετε «πατσαβουριαστά» στο ταψί, προσέχοντας να καλύψετε εκτός από τον πάτο και μέρος από τα πλαϊνά του. Βάζετε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο να προψηθούν τα φύλλα μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
- Στο μεταξύ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανιλίνη. Προσθέτετε το φρέσκο γάλα και το ξύσμα των λεμονιών και χτυπάτε λίγο ακόμα
- Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και δυναμώνετε το φούρνο στους 190οC. Με μια κουτάλα αδειάζετε το μείγμα που ετοιμάσατε στο ταψί λίγο λίγο πάνω από τα προψημένα φύλλα και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη ή μέχρι να πήξει η κρέμα και να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια του γλυκού.
- Ξεφουρνίζετε το ταψί και μετά από λίγο σερβίρετε την μπουγάτσα ζεστή, κόβοντας σε κομμάτια και πασπαλίζοντας με μπόλικη κανέλα και ζάχαρη άχνη. Εγώ τη στόλισα και με φράουλες…