Είναι το γλυκό που θα φτιάξετε με έτοιμο παγωτό του εμπορίου, αλλά θα το σερβίρετε σαν μιλφέιγ, μαζί με δικά σας καραμελωμένα φύλλα και βερίκοκα σοτέ και θα κάνετε τη διαφορά.
Υλικά για 4 άτομα
για τα καραμελωμένα φύλλα
- 4 φύλλα κρούστας
- 50γρ. ζάχαρη
- 100γρ. βούτυρο
- παγωτό κρέμα – σοκολάτα ή άλλο της επιλογής σας
- ζάχαρη άχνη
για τα βερίκοκα
- 10 βερίκοκα πλυμένα κι ανοιγμένα στη μέση, χωρίς το κουκούτσι
- 4 κουτ. σούπας βούτυρο
- 6 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
Εκτέλεση
-
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175οC. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μπρίκι. Απλώνετε τα φύλλα στον πάγκο και με ένα πινελάκι τα βουτυρώνετε ελαφρά ένα προς ένα πασπαλίζοντάς τα μετά και με λίγη ζάχαρη. Τοποθετείτε το ένα φύλλο πάνω από το άλλο και βουτυρώνετε και την επιφάνεια και του τελευταίου φύλλου.
- Τοποθετείτε μπροστά σας ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και από πάνω βάζετε το ενιαίο φύλλο που φτιάξατε με την μικρή πλευρά επάνω. Με ένα κοφτερό μαχαίρι το χαράζετε με 2 κάθετες και 3 οριζόντιες τομές, χωρίζοντάς το σε 12 όμοια παραλληλόγραμμα κομμάτια,
- Μεταφέρετε τα φύλλα μαζί με το αντικολλητικό χαρτί στο ρηχό ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και καλύπτετε τα φύλλα με δεύτερο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ύστερα τοποθετείτε επάνω ένα λίγο μικρότερο ταψί, ώστε να πιέζει τα φύλλα για να βγουν ίσια μετά το ψήσιμο.
- Βάζετε τα ταψιά στο φούρνο και ψήνετε για 15-20 λεπτά έως ότου πάρουν ξανθό χρώμα. Βγάζετε τα φύλλα από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν.
- Για τα βερίκοκα: Βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά. Ρίχνετε τότε το βούτυρο και τα βερίκοκα και τα σοτάρετε από τη μια και την άλλη πλευρά για 2 λεπτά. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και αφήνετε να μαλακώσουν τα βερίκοκα και να δέσει το σιρόπι τους. Τραβάτε το τηγάνι να κρυώσουν εκτός φωτιάς.
- Ετοιμάζετε το μιλφέιγ: Βάζετε σε ένα πιάτο ένα καραμελωμένο φύλλο, απλώνετε από πάνω λίγο παγωτό και συνεχίζετε με το επόμενο φύλλο, μετά πάλι παγωτό, ένα τελευταίο φύλλο και λίγο παγωτό πάνω πάνω. Χρησιμοποιείτε 3 καραμελωμένα φύλλα συνολικά και τέλος, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και διακοσμείτε με τα βερίκοκα.
- Σερβίρετε αμέσως!