SweetlyΕίναι φτιαγμένη με αβοκάντο, σοκολάτα, κακάο, φυτική κρέμα και γάλα καρύδας. Χωρίς αβγά και βούτυρο, χωρίς γάλα και κρέμα γάλακτος, αφράτη, βελούδινη στο στόμα και άκρως γευστική, αυτή η μους σοκολάτας θα γίνει η επίσημη αγαπημένη τόσο η δική σας όσο και των vegan φίλων σας που αποκλείουν τα προϊόντα ζωικής προέλευσης από τη διατροφή τους.
Υλικά για 8 άτομα
- 200γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 2 αβοκάντο ώριμα
- 2 κουτ. σούπας κακάο
- 1 σφηνάκι παλαιωμένο τσίπουρο ή μαύρο ρούμι
- 6 κουτ. σούπας σιρόπ αγαύης ή 3 κουτ. σούπας σιρόπι αγαύης + 3 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
- 250γρ. φυτική κρέμα από κονσέρβα
- 100γρ. γάλα καρύδας από χάρτινη συσκευασία
για το σερβίρισμα:
- ξύσμα σοκολάτας
- φρέσκα κεράσια
- λίγη άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συχνά με σπάτουλα και την αφήνετε στην άκρη να περιμένει.
- Καθαρίζετε τα αβοκάντο τα κόβετε σε κομμάτια και τα χτυπάτε στο μπλέντερ μαζί με το κακάο, το τσίπουρο ή το ρούμι και τη ζάχαρη (αν χρησιμοποιήσετε), ανακατεύοντας συνεχώς με μία μαρίζ, μέχρι να πολτοποιηθούν και να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική κρέμα για 3 λεπτά. Προσθέτετε το γάλα καρύδας και χτυπάτε λίγο ακόμη να διογκωθεί καλά.
- Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα, τον πολτό του αβοκάντο και το σιρόπι αγαύης. Χτυπάτε για λίγο ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μοιράζετε την vegan μους σε ποτήρια ή μπολ και την φυλάτε στο ψυγείο να κρυώσει και να δέσει καλά. Διακοσμείτε με αποπυρηνωμένα κεράσια και λίγο ξύσμα σοκολάτας πριν σερβίρετε.