Ένα από τα πιο γευστικά κεκάκια μου είναι κι αυτά τα μελένια, που μοσχοβολάνε μπαχαρικά και κρύβουν μέσα τους κομματάκια σοκολάτας και κάστανου. Μπορείτε να κρύψετε κι άλλα πράγματα μέσα τους, όπως κομματάκια από καραμέλες γάλακτος ή παστέλι.
Υλικά για 12 κομμάτια
- 175γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη soft
- 75γρ. μέλι
- 100γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
- 175γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 3 αβγά
- 1 φλιτζανάκι του καφέ λικέρ κρέμα με βάση ουίσκι
- 100γρ. σοκολάτα υγείας σπασμένη σε κομματάκια
- 12 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα σε κομματάκια
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 οC και τοποθετείτε χαρτάκια στις 12 υποδοχές ενός ταψιού ειδικό για μάφινς.
- Χτυπάτε σε μπολ με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη και το μέλι να αφρατέψουν και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, τα μπαχαρικά, το λικέρ και τελευταίο το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
- Σταματάτε το μίξερ, ρίχνετε και ανακατεύετε ελαφρά μέσα στο μείγμα τα κομματάκια της σοκολάτας και του κάστανου.
- Με ένα κουτάλι μοιράζετε το μείγμα του κέικ στα χαρτάκια ή σε ατομικά φορμάκια σιλικόνης (όπως αυτά στη φωτο) και ψήνετε τα κεκάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα ξεφουρνίζετε και μετά από 5 λεπτά τα βγάζετε μαζί με τα χαρτάκια τους πάνω σε σχάρα να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.