Θα το φτιάξουμε με έτοιμα σφολιατίνια για να κάνουμε τα πράγματα πιο εύκολα και κρέμα ζαχαροπλαστικής αρωματισμένη με ροδόνερο και σιρόπι τριαντάφυλλο. Θα το στολίσουμε με ψιλοκομμένο λουκούμι και θα το πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρουμε. Ένα κομψό και νόστιμο γλυκό για να το προσφέρετε σαν επιδόρπιο ή όπως αλλιώς αγαπάτε.
Υλικά για ένα ταψάκι διαστάσεων 25 Χ 35 εκ:
- 2 ½ πακέτα σφολιατίνια
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
- 1 λίτρο γάλα πλήρες
- 1 σφηνάκι ροδόνερο
- 1 σφηνάκι σιρόπι τριαντάφυλλο
- 5 αβγά
- 120γρ. κορν φλάουρ
- 125γρ. ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 200mlκρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
Για τη διακόσμηση
- 5-6 λουκούμια τριαντάφυλλο
- Λίγη ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Πρώτα ετοιμάζετε την κρέμα:Βάζετε το γάλα σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταίνεται. Χτυπάτε σε μπολ με τον αβγοδάρτη τα αβγά με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτετε λίγο από το γάλα της κατσαρόλας να αραιώσει και ρίχνετε όλο μαζί το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα.
- Ανακατεύετε ζωηρά και διαρκώς με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα. Την τραβάτε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο, το ροδόνερο και το σιρόπι τριαντάφυλλο. Ανακατεύετε ζωηρά με το σύρμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει λεία η κρέμα. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς και μόνο τότε την αφρατεύετε ανακατεύοντας μέσα της τη χτυπημένη σαντιγί.
- Παίρνετε ένα ένα τα σφολιατίνια και κάνετε μια πρώτη στρώση στο ταψί σας με αυτά. Αν κάποιο σπάσει το κρατάτε στην άκρη για να το χρησιμοποιήσετε στο ντεκόρ.
- Αδειάζετε από πάνω τους τη μισή κρέμα, την ισιώνετε και τη σκεπάζετε με μια στρώση ακόμη από σφολιατίνια. Σκεπάζετε τα σφολιατίνια με την υπόλοιπη κρέμα και μετά σπάτε από πάνω 6-7 σφολιατίνια μαζί με τα ήδη σπασμένα και τα πασπαλίζετε πάνω από το γλυκό να σκεπαστεί όλη η επιφάνειά του. Κόβετε με το ψαλίδι τα λουκούμια σε μικρά κυβάκια και τα σκορπάτε ομοιόμορφα από πάνω. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.
- Τέλος πασπαλίζετε το γλυκό με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε κόβοντας σε τετράγωνα κομμάτια.
2 comments
Καλησπέρα. Σας είδα σήμερα στην κα Ψιχούλη και μου αρέσετε πάρα πολύ. Οι συνταγές σας είναι εφικτές και για την πιο <>. Δεν χρειάζεται πτυχίο πανεπιστημίου για να τις φτιάξει κανείς, όπως συμβαίνει με τις συνταγές άλλων συναδέλφων σας. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Λυπάμαι που άργησα τόσο να σας ανακαλύψω. Να είστε καλά και να μας γλυκαίνετε. Θα χαρώ να είμαι στο blog σας. Θα πρέπει να σας πω ότι είναι η πρώτη φορά που επιδιώκω κάτι τέτοιο. Με εμπνεύσατε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις νόστιμες στιγμές που θα χαρίσετε σε μένα, στην οικογένειά μου και στους φίλους μας. Με εκτίμηση, Ελένη
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Καλή συνέχεια…