Αφράτα κι ελαφρά κεκάκια με πλούσια γεύση μπανάνας και σοκολάτας για να ξεκινήσετε γλυκά τη μέρα ή να συνοδεύσετε τον απογευματινό καφέ σας.
Υλικά για 12 κομμάτια
- 230γρ. αλεύρι φαρίνα
- 80γρ. φουντούκια τριμμένα
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 αβγό
- 120γρ. καστανή ζάχαρη
- 125γρ. ελαιόλαδο
- 125γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 2 μπανάνες (175γρ.) πολτοποιημένες στο μπλέντερ
- 75γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
Για το τελείωμα
- 1 μπανάνα κομμένη σε ροδέλες
- 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οCστον αέρα και τοποθετείτε 12 θήκες για μάφινς σε ένα ταψάκι με 12 υποδοχές.
- Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με τα τριμμένα φουντούκια και την μπέικιν πάουντερ.
- Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη το αβγό με τη ζάχαρη κι αφού ενωθούν προσθέτετε σταδιακά, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και τις πολτοποιημένες μπανάνες. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτετε το μείγμα του αλευριού, την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν και αυτά στο μείγμα.
- Μοιράζετε το μείγμα στις 12 θήκες των μάφινς και τοποθετείτε στην κορυφή του καθενός από μία ροδέλα μπανάνας. Πασπαλίζετε τις μπανάνες με λίγη ζάχαρη και ψήνετε τα κεκάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 2 5 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκοκκινίσουν.
- Τα ξεφουρνίζετε και μετά από 5 λεπτά τα βγάζετε από τις υποδοχές και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε μεταλλική σχάρα.