Δεν είναι και πολύ ευπαρουσίαστα αυτά τα ρολά, όμως η γεύση τους είναι πολλαπλά καλύτερη και θα σας αποζημιώσει με πολλά “μμμ” από όποιον τα δοκιμάσει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια μαρμελάδα προτιμάτε. Εγώ τα έφτιαξα με τη δική μου σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο και ήταν πραγματικά υπέροχα.
Υλικά για 20 κομμάτια περίπου:
- 1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)
- 1 φλιτζάνι μαρμελάδα
- Λίγο αμύγδαλο φιλέ (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Αν η σφολιάτα είναι κατεψυγμένη την αφήνετε να ξεπαγώσει εκτός ψυγείου. Αν είναι φρέσκια τη βγάζετε από τη συντήρηση για πέντε λεπτά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα και στρώνετε το ρηχό ταψί του φούρνου σας με λαδόκολλα.
- Παίρνετε το πρώτο φύλλο της σφολιάτας και το απλώνετε με την μικρή πλευρά κάθετα μπροστά σας. Αλείφετε τη μισή επιφάνειά του με ένα λεπτό στρώμα μαρμελάδας και πασπαλίζετε με φιλέ αμυγδάλου, αν χρησιμοποιήσετε.
- Φέρνετε την άδεια πλευρά του φύλλου πάνω από την αλειμμένη και μετά τυλίγετε όλο μαζί το φύλλο σε ρολό. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το ρολό σε φέτες πάχους όσο ένα δάχτυλο και τις αραδιάζετε στο ταψί που ετοιμάσατε. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με το δεύτερο φύλλο και την υπόλοιπη μαρμελάδα και το φιλέ.
- Ψήνετε τα ρολά στον προθερμασμένο φούρνο για ένα μισάωρο περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να φουσκώσουν τα ρολά. Τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν λίγο πριν τα ξεκολλήσετε από το ταψί για να τα μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
- Η μαρμελάδα που έχει ψηθεί και καραμελώσει θα τους δώσει απίστευτη γεύση γι αυτό μην στεναχωρηθείτε που η εμφάνισή τους δεν είναι τέλεια, έχουν τέλεια γεύση.