Στα πατήματα του σοκολατένιου κορμού με μπισκότα των παιδικών μας χρόνων αυτό το γλυκό, είναι φτιαγμένο με βάση μαλακό τυρί και λευκή σοκολάτα. Εκτός από τα σπιτικά μπισκότα, τα κράνμπερις και η καρύδα είναι τα στοιχεία που τον κάνουν ξεχωριστό.
Υλικά
- 200γρ. λευκή κουβερτούρα
- 150γρ. μπισκότα τύπου digestive ή δικά σας σπιτικά μπισκότα
- 300γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
- 1 φλιτζάνι ινδική καρύδα τρίμμα
- ½ φλιτζάνι κράνμπερις
- ινδική καρύδα για το φινίρισμα του γλυκού
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ αφρατεύετε το τυρί κρέμα με μίξερ χειρός.
- Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, την προσθέτετε στο μείγμα του τυριού και ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές κρεμώδες μείγμα.
- Σπάζετε τα μπισκότα με το χέρι σε μέτρια κομμάτια και τα ανακατεύετε μαζί με τα κράνμπερις και την ινδική καρύδα στο μείγμα της σοκολάτας. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για μια ωρίτσα να σφίξει λίγο.
- Ύστερα απλώνετε το μείγμα κατά μήκος πάνω σε μια λαδόκολλα και το πλάθετε σε σχήμα σαλαμιού. Πασπαλίζετε το σαλάμι και τη λαδόκολλα με ινδική καρύδα και ρολάρετε πάνω κάτω το σαλάμι μέχρι να κολλήσει σε όλη την επιφάνειά του.
- Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 3 – 4 ώρες στη συντήρηση ή στην κατάψυξη για 1 ώρα να σφίξει και στη συνέχεια το ξετυλίγετε από τη λαδόκολλα. Αν χρειαστεί το ξαναπασπαλίζετε με ινδική καρύδα, κόβετε φέτες και σερβίρετε.
- Διατηρείτε το γλυκό στο ψυγείο τυλιγμένο στη λαδόκολλα.