Γλυκό από τη φύση του, συνήθως, το πεπόνι στη σορμπέ εκδοχή του χρειάζεται ελάχιστη ζάχαρη για να μετατραπεί σε ένα εξαίσια δροσερό και αρωματικό επιδόρπιο. Το δικό μου έχει και ζωηρό πορτοκαλί χρώμα γιατί χρησιμοποίησα πορτοκαλί πεπόνι, αν εσείς χρησιμοποιήσετε λευκό ή πρασινωπό, το σορμπέ σας θα αποκτήσει το αντίστοιχο χρώμα!
Υλικά για σορμπέ πεπόνι
- 70γρ. ζάχαρη
- 250ml νερό
- 25mlτσίπουρο
- 700γρ. πεπόνι καθαρισμένο από φλούδα και κουκούτσια (καθαρό βάρος)
- 1/2 λεμόνι χυμός και ξύσμα
Εκτέλεση
- Βάζετε σε κατσαρολάκι και ζεσταίνετε τη ζάχαρη μαζί με το νερό, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας στην αρχή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Στο τέλος προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ανακατεύετε μέσα και το τσίπουρο και αφήνετε το σιρόπι στην άκρη.
- Καθαρίζετε και κόβετε το πεπόνι σε κομμάτια. Το ζυγίζετε και το βάζετε στο μπλέντερ. Το πολτοποιείτε προσθέτοντας το σιρόπι σταδιακά.
- Το αφήνετε να κρυώσει και το παγώνετε στην παγωτομηχνή πριν το μεταφέρετε σε μπολ και το αφήσετε στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
- Σερβίρετε το σορμπέ πεπόνι καλά παγωμένο μέσα σε ποτήρια διακοσμώντας με κομματάκια από φρέσκο πεπόνι.