Δροσιάς συνέχεια με μια άκρως καλοκαιρινή πανακότα αρωματισμένη με ξύσμα λεμονιού και επικάλυψη από ζελέ καρπούζι.
Υλικά για 5-6 ποτηράκια:
- 350ml κρέμα γάλακτος
- 200ml γάλα
- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 10γρ. ζελατίνη (6 μικρά φύλλα)
- ξύσμα από 1 λεμόνι
Για το ζελέ καρπούζι
- 350γρ. καρπούζι
- 1-2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 3,5 γρ. ζελατίνη (2 μικρά φύλλα)
Εκτέλεση
- Βάζετε τη ζελατίνη για την πανακότα σε ένα μπολ με λίγο νερό να φουσκώσει για 7 λεπτά.
- Ρίχνετε σε κατσαρολάκι το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το βάζετε πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και περιμένετε να πάρει βράση.
- Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, στύβετε τη ζελατίνη και τη ρίχνετε στο κατσαρολάκι. Ανακατεύετε ζωηρά μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Μοιράζετε το μείγμα σε 5 ποτηράκια και τα βάζετε στο ψυγείο να πήξει η πανακότα.
- Όταν αρχίσει να πήζει η πανακότα στο ψυγείο (3 ώρες μετά περίπου) μουλιάζετε σε ένα μπολ με λίγο νερό και την ζελατίνη για το ζελέ του καρπουζιού.
- Πολτοποιείτε το καρπούζι και το περνάτε από σουρωτήρι για να πάρετε το χυμό του. Βάζετε το μισό χυμό σε ένα μπρίκι να ζεσταθεί. Στύβετε τις ζελατίνες και τις ρίχνετε στο μπρίκι που έχετε στη φωτιά. Ανακατεύετε να διαλυθούν εντελώς και ρίχνετε το μείγμα στο υπόλοιπο καρπούζι. Προσθέτετε τη ζάχαρη κι ανακατεύετε καλά.
- Μοιράζετε το ζελέ πάνω από την πανακότα ρίχνοντάς το λίγο λίγο με κουτάλι και επιστρέφετε τα ποτηράκια στο ψυγείο να πήξει το ζελέ.
- Σερβίρετε τις πανακότες διακοσμώντας με κομματάκια από φρέσκο καρπούζι.