Αυτό το τεράστιο κόκκινο μάφιν επί της ουσία είναι ένα σκεύος αποθήκευσης και ασφαλούς μεταφοράς για 24 μάφινς μέτριου μεγέθους και το είχα αγοράσει κάποτε από το Βερολίνο για να το χρησιμοποιήσω όταν το χρειαστώ. Δεν είχε τύχει… Η μικρή Αννούλα που γιόρταζε κι ήθελε να κεράσει τους συμμαθητές της ήταν η πρώτη σοβαρή αφορμή που του δόθηκε. Το γέμισα με κεκάκια βανίλιας με γέμιση σοκολάτας και η Αννούλα το πήρε με μεγάλο καμάρι στο σχολείο. Μοίρασε σε όλους κεκάκια αλλά δεν άφησε κανένα να πειράξει το κόκκινο μάφιν της. Ήταν το πρώτο που την είχα παρακαλέσει. Το δεύτερο ήταν να μην το ξεχάσει στο σχολείο. Τα πήγε περίφημα και στα δύο. Μπράβο Άννα!
Υλικά για 12 κεκάκια
- 175γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 175γρ. ζάχαρη
- 175γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
- 3 αβγά
- 1 ποτηράκι του κρασιού γάλα ή ξυνόγαλα
- 2 καψουλάκια βανιλίνη
- 125γρ. σοκολάτας κομμένη σε 12 κομμάτια όμοιου μεγέθους
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και βάζετε στον πάγκο σας ένα αντικολλητικό ταψάκι για μάφιν 12 θέσεων. Τοποθετείτε μέσα στις υποδοχές από 1 χαρτάκι ειδικό για μάφιν.
- Χτυπάτε σε μπολ με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη και τις βανίλιες να αφρατέψουν και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, το γάλα ή το ξινόγαλα και τελευταίο το αλεύρι.
- Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά μοιράζετε το μίγμα στις 12 υποδοχές που έχετε προετοιμάσει χωρίς να τις ξεχειλίσετε γιατί θα φουσκώσει στο ψήσιμο η ζύμη. Μπήγετε στο κέντρο του καθενός από ένα κομμάτι σοκολάτας και ψήνετε τα κεκάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους, να φουσκώσουν και να ψηθούν ως μέσα. Το τσεκάρετε μπήγοντας ένα καλαμάκι στο κέντρο του κέικ. Πρέπει να βγει στεγνό, αλλιώς ψήνετε λίγο ακόμη.
- Ξεφουρνίζετε και μετά από λίγο βγάζετε τα κεκάκια από τις υποδοχές της φόρμας να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρετε.