Νόστιμα μπισκοτάκια για να συνοδεύσετε τον καφέ, το τσάι ή να κόψετε τη λιγούρα για γλυκό. Προσοχή τρώγονται σαν στραγαλάκια…
Υλικά για 40-45 κομμάτια περίπου:
- 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100γρ. ζάχαρη άχνη
- 100γρ. φιστίκια αράπικα (αποφλοιωμένα) και κοπανισμένα
- Μερικά φιστίκια επιπλέον για τη διακόσμηση
- 100γρ. μαργαρίνη που έχετε αφήσει εκτός ψυγείου για να μαλακώσει
- 100γρ. φυστικοβούτυρο που έχετε αφήσει εκτός ψυγείου για να μαλακώσει
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα επίπεδο ταψάκι.
- Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με την άχνη ζάχαρη και το τριμμένο φιστίκι. Ύστερα προσθέτετε τη μαργαρίνη και το φιστικοβούτυρο κι αρχίζετε να ανακατεύετε τα υλικά με τις άκρες των δακτύλων σας έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα μείγμα σαν ψίχουλα.
- Ζυμώνετε γρήγορα τη ζύμη να γίνει συμπαγής, τη χωρίζετε στη μέση και την πλάθετε σε 2 μπαστούνια που αφήνετε στο ψυγείο τυλιγμένα σε πλαστική μεμβράνη για 15 λεπτά.
- Στρώνετε με χαρτί ψησίματος δύο ρηχά ταψάκια. Με κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μπαστούνια σε λεπτές φέτες (λεπτότερες από 1 δάχτυλο), τις οποίες στη συνέχεια αραδιάζετε στα ταψιά αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν και θα φουσκώσουν στο ψήσιμο. Τοποθετείτε στο κέντρο του κάθε μπισκότου από μισό φιστίκια και πιέζετε να μπει λίγο μέσα στη ζύμη.
- Ψήνετε τα μπισκοτάκια σας στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα απαλό μπεζ χρώμα. Αφήνετε τα μπισκοτάκια να κρυώσουν και να γίνουν τραγανά γιατί αν προσπαθήσετε να τα ξεκολλήσετε νωρίτερα θα σας διαλυθούν. Τα σερβίρετε αμέσως ή τα μεταφέρετε σε δοχείο αποθήκευσης.