Παγωτό με την ίδια μαστιχωτή και βελούδινη υφή που έχει και το καϊμάκι, αρωματισμένο με ροδόνερο αντί για μαστίχα. Αφού πρώτα το παγώσουμε θα ανακατέψουμε μέσα του ψιλοκομμένο λουκουμάκι συριανό. Ένα ξεχωριστό, πραγματικά ονειρεμένο παγωτό!
Υλικά για 1.250 γρ. παγωτό
- 500ml κρέμα γάλακτος
- 500ml φρέσκο γάλα πλήρες
- 50ml ροδόνερο
- 125γρ. ζάχαρη
- 2 κουτ. γλυκού σαλέπι
- 75γρ. λουκούμι τριαντάφυλλο ψιλοκομμένο σε κυβάκια
Εκτέλεση
- Ρίχνετε ένα φλιτζάνι από το γάλα μέσα σε ένα κατσαρολάκι, διαλύετε μέσα του το σαλέπι και το βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε διαρκώς με ένα σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει ελαφρά το μείγμα.
- Ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα και το βάζετε πάνω σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το γάλα με το σαλέπι, το ροδόνερο, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος. Τη βάζετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με σύρμα.
- Αφήνετε την κρέμα να βράσει για 15-20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα και να μην φουσκώσει και χυθεί.
- Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αδειάζετε την κρέμα σε μπολ και αφήνετε να κρυώσει. Ύστερα βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για μερικές ώρες ή στην κατάψυξη για μία – μιάμιση ώρα να παγώσει καλά.
- Αν έχετε παγωτομηχανή, μεταφέρετε το μείγμα σε παγωτομηχανή και το δουλεύετε να παγώσει. Τότε θα ρίξετε μέσα του το ψιλοκομμένο λουκούμι και θα το ανακατέψετε με σπάτουλα. Εάν δεν έχετε παγωτομηχανή, απλώς ρίχνετε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη σκεπασμένο. Μετά από δυο ώρες, το βγάζετε από την κατάψυξη και ανακατεύετε μέσα το λουκούμι. Επαναλαμβάνετε το ανακάτεμα μια δυο φορές ακόμη με πιρούνι για να μην πιάσει πάγο και να γίνει το παγωτό σας αφράτο.
- Όταν θέλετε να σερβίρετε βγάζετε το παγωτό εκτός κατάψυξης για μερικά λεπτά να μαλακώσει λίγο και σερβίρετε 1-2 μπάλες παγωτού ανά μερίδα
1 comment
τέλεια ιδέα!την κρατώ!