Η μους σοκολάτας είναι ένα κλασσικό αλλά και πολύ δημοφιλές επιδόρπιο. Η συγκεκριμένη είναι εξαιρετικά γευστική, με πολύπλοκα αρώματα και σούπερ εμφάνιση. Παρόλο που χρειάζεται 3 βασικά βήματα για να γίνει, αν τα συντονίσετε δεν θα χρειαστείτε περισσότερο από 20 λεπτά χρόνο μέχρι να την ετοιμάσετε. Να τη δοκιμάσετε οπωσδήποτε!
Υλικά για 6 άτομα:
- 250γρ. κουβερτούρα 70% σε κομματάκια
- 400ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 100γρ. ζάχαρη
- 30γρ. νερό
- 1 ½ κουτ. γλυκού εσπρέσο στιγμής
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι
- 4 κρόκοι αβγών
- 1 αβγό ολόκληρο
Για το σερβίρισμα
- ξύσμα σοκολάτας
Εκτέλεση
- Βάζετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί να λιώσει. Ανακατεύετε με σπάτουλα ανά διαστήματα.
- Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά κι ετοιμάζετε ένα πηχτό σιρόπι.
- Παράλληλα βάζετε τους κρόκους και το ολόκληρο αβγό στο μίξερ και ξεκινάτε να τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα. Με το μίξερ σε λειτουργία ρίχνετε το καυτό σιρόπι όπως το κατεβάζετε από τη φωτιά σε στυλ κορδόνι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να τριπλασιαστεί τουλάχιστον σε όγκο και να ασπρίσει. Ανακατεύετε το ρούμι με τον καφέ και τα προσθέτετε στο μείγμα μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάτε για λίγο ακόμη να ενσωματωθούν.
- Ρίχνετε και τη λιωμένη σοκολάτα κι ανακατεύετε με σπάτουλα να ενσωματωθεί.
- Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Κρατάτε στην άκρη μια μικρή ποσότητα ίση με 6 κουταλιές της σούπας κι ενώνετε την υπόλοιπη στο μείγμα της μους ανακατεύοντας με σπάτουλα. Μοιράζετε το μείγμα σε 6 ποτήρια και τα αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Σερβίρετε γαρνίροντας το κάθε ποτήρι με μια κουταλιά της σούπας χτυπημένη κρέμα και λίγο ξύσμα σοκολάτας.