Μια παραλλαγή του αγαπημένου σοκολατένιου κορμού που οι εραστές της λευκής σοκολάτας θα εκτιμήσουν περισσότερο από τους σκληροπυρηνικούς της μπίτερ. Για τους τελευταίους δεν είμαι καν σίγουρη. Όμως πραγματικά είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση που αξίζει να δοκιμάσετε.
Υλικά για 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ
- 1 ½ κουτί μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 300γρ. λευκή κουβερτούρα
- 125γρ. μαργαρίνη σκληρή
- 1/2 κουτί γάλα ζαχαρούχο
- 6 κουτ. σούπας τρίμμα ινδικής καρύδας
- 100γρ. κράμπερις
- 100γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκοπανισμένα
- 2-3 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι ή λευκό με άρωμα καρύδας
Εκτέλεση
- Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Λιώνετε και τη μαργαρίνη και την ενώνετε με τη λιωμένη λευκή σοκολάτα. Μετά ανακατεύετε μέσα το ζαχαρούχο γάλα, την καρύδα, τα κράμπερις και τα αμύγδαλα.
- Ντύνετε με ένα κομμάτι πλαστικής μεμβράνης μια φόρμα μακρόστενη για ψωμί και αφήνετε να εξέχει από τριγύρω. Στη συνέχεια τοποθετείτε μπισκότα στον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας. Όπου χρειάζεται κόβετε τα μπισκότα για να μπορέσετε να την καλύψετε παντού. Αν θέλετε, βουτάτε πρώτα πολύ βιαστικά τα μπισκότα σε κρύο γάλα.
- Τα υπόλοιπα μπισκότα τα σπάζετε στα τέσσερα και τα ραντίζετε με το ρούμι. Τα ανακατεύετε στο μείγμα της σοκολάτας και μετά αδειάζετε το τελικό μείγμα μέσα στη φόρμα. Κλείνετε το γλυκό από πάνω με την μεμβράνη που εξέχει και το αφήνετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
- Ξεφορμάρετε το γλυκό μετά από μερικές ώρες σε μακρόστενη φόρμα και αφαιρείτε την μεμβράνη. Σερβίρετε κόβοντας σε φέτες.