Πανεύκολο στην προετοιμασία και πιο φτωχό σε θερμίδες από ένα κανονικό παγωτό. Όχι κι εντελώς αθώο όμως. Το μέλι με τις σταφίδες και το ρούμι του δίνουν προσωπικότητα. Αν έχετε παγωτομηχανή να το παγώσετε θα το ευχαριστηθείτε ιδιαιτέρως και θα γίνει η καλοκαιρινή σας εμμονή…
Υλικά
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι σταφίδα μαύρη κορινθιακή
- 1 ½ φλιτζανάκι του καφέ ρούμι
- 2 κουτ. σούπας μέλι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το ρούμι και ρίχνετε μέσα τις σταφίδες. Αφήνετε να φουσκώσουν για μισή ώρα. Τις στραγγίζετε και κρατάτε το ρούμι. Αραιώνετε μέσα στο ρούμι το μέλι.
- Βάζετε στο μίξερ το γιαούρτι και το χτυπάτε με τη ζάχαρη για 15 λεπτά περίπου να αφρατέψει. Προσθέτετε το μέλι με το ρούμι και χτυπάτε για λίγο ακόμη.
- Σταματάτε το μίξερ, ανακατεύετε μέσα τις σταφίδες με μια σπάτουλα και βάζετε το μείγμα να παγώσει σε παγωτομηχανή.
- Το σερβίρετε αμέσως μόλις το βγάλετε από την παγωτομηχανή ή το μεταφέρετε σε μπολ και το αφήνετε στην κατάψυξη. Θέλει να το βγάλετε 10 λεπτάκια πριν το σερβίρισμα.
1 comment
[…] Παγωτό γιαούρτι με ρούμι. […]