Φτιάχνεται πανεύκολα με απλά υλικά και σε λίγο χρόνο, χωρίς τη χρήση παγωτομηχανής και δίνει μεγάλη ποσότητα παγωτού. Έχει ωραία υφή και υπέροχη γεύση, δεν είναι γλυκό να σε λιγώνει. Καλό είναι μετά τη δεύτερη τρίτη μέρα κατάψυξης που το σκληραίνει να το αφήσετε για λίγο εκτός πριν το σερβίρετε για να ξανασυναντηθεί με τη βελούδινη υπόστασή του.
Υλικά για μπολ χωρητικότητας 2lt
- 1 κονσέρβα φυτική σαντιγί
- 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα ή άλλο ποτό της επιλογής σας όπως κονιάκ, μαύρο ρούμι, σαμπούκα, λικέρ βύσσινο κλπ
- 1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
- 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
Εκτέλεση
- Βάζετε στο μίξερ την φυτική σαντιγί να χτυπηθεί για ένα 5λεπτο μέχρι να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει. Κάπου στο ενδιάμεσο της προσθέτετε και το λικέρ για να αρωματιστεί.
- Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη. Στο μεταξύ λιώνετε την κουβερτούρα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί.
- Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε στο μίγμα σας πρώτα το γιαούρτι ανακατεύοντας με σύρμα και αφού ενσωματωθεί ρίχνετε και τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αυτό ήταν! Μεταφέρετε το μίγμα σε μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη σκεπασμένο με καπάκι. Μετά από 6-7 ώρες το παγωτό σας είναι έτοιμο να το σερβίρετε. Τα φρέσκα φρούτα του ταιριάζουν πολύ σαν συνοδεία.