Μοσχοβολάνε βούτυρο και τρίβονται όμορφα στο στόμα. Γίνονται μια μπουκιά και είναι ιδανικοί σύντροφοι του καφέ. Μια δοκιμή σε πείθει πως δεν μπορείς να σταματήσεις στο ένα. Το ένα φέρνει το άλλο…
Υλικά για 50-60 κομμάτια των 3εκ.
- 150γρ. βούτυρο μαλακωμένο
- 75γρ. ζάχαρη άχνη
- 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 καψουλάκι βανιλίνη
- 2 αβγά
Εκτέλεση
- Ζυγίζετε τα υλικά σας και τα τοποθετείτε όλα μαζί (εκτός από τα αβγά) στον κάδο του μίξερ. Με τους γάντζους ξεκινάτε να ανακατεύετε τα υλικά και όταν πάρετε ένα μείγμα σαν ψίχουλα ρίχνετε πρώτα το πρώτο αβγό και μετά το δεύτερο. Ζυμώνετε λίγο με τα χέρια αλλά προσοχή, όταν λέμε λίγο εννοούμε λίγο. Το πολύ ζύμωμα σκληραίνει τη ζύμη. Τώρα η ζύμη σας είναι μαλακή και εύπλαστη. Αφήστε να ξεκουραστεί και μετά χωρίστε τη σε 4 μέρη.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάγκο σας. Εκεί επάνω ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου. Με ένα μαχαίρι το χαράζετε και κόβετε τετράγωνα μπισκοτάκια τα οποία μεταφέρετε σε ταψί ρηχό στρωμένο επίσης με χαρτί ψησίματος.
- Πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι, πιέζετε να κολλήσει και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα απαλό χρυσοκόκκινο χρώμα, όχι να ροδοκοκκινίσουν πολύ.
- Τα ξεφουρνίζετε κι αφού κρυώσουν τα σερβίρετε σε πιατέλα πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη, αν θέλετε.
Σημείωση: Με τη ζύμη που θα σας περισσέψει γύρω από τα φύλλα ζύμης που θα ανοίξετε και αφού κόψετε τα τετράγωνα μπισκοτάκια σας, μπορείτε να πλάσετε κορδόνια πάχους ενός δαχτύλου και μετά να τα κόψετε σε μπαστούνια μήκους 3 εκ. Στη συνέχεια θα τα κυλήσετε πάνω σε σουσάμι και θα ψήσετε όπως και τα υπόλοιπα.