Μοιάζουν με κεκάκια αλλά είναι γλυκά σφολιατίνια αρωματισμένα με μπαχαρικά και γεμισμένα με λίγες σταφίδες. Αν τα έχετε έτοιμα τυλιγμένα αποβραδίς μέσα στο ταψάκι των μάφινς και τα αφήσετε στο ψυγείο θα τα ψήσετε το πρωί της Κυριακής να μοσχομυρίσει το σπίτι. Είναι σίγουρο πως όλοι θα αφήσουν βιαστικά τα κρεβάτια τους για να έρθουν στο τραπέζι του πρωινού σας. Μην ξεχάσετε τον καφέ…
Υλικά για 12 κομμάτια
- 1 πακέτο με 2 φύλλα σφολιάτας
- 75γρ. βούτυρο για το άλειμμα της σφολιάτας
- 4 κουτ. σούπας σταφίδα κορινθιακή
- 8 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας κανέλλα τριμμένη
- λίγη ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC.
- Ανοίγετε το πρώτο φύλλο σφολιάτας μπροστά σας από την μικρή πλευρά. Λιώνετε το βούτυρο και με ένα πινέλο αλείφετε τις 10 από τις 12 υποδοχές ενός ταψιού ειδικού για μάφινς.
- Αλείφετε με μπόλικο βούτυρο το φύλλο της σφολιάτας. Με ένα οδοντωτό ροδάκι ή με μαχαιράκι κόβετε πρώτα το πρώτο φύλλο και μετά το δεύτερο σε 12 λωρίδες. Ανακατεύετε τη ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια της χαραγμένης σφολιάτας.
- Ξεκολλάτε μία μία τις λωρίδες που έχετε χαράξει με το ροδάκι και αφού μισοκαλύψετε τον πάτο της υποδοχής αρχίζετε να τις τυλίγετε χαλαρά και να τις στρίβετε από την περιφέρεια της κάθε μιας υποδοχής προς το κέντρο της. Ενδιάμεσα θα ρίχνετε και μερικές σταφίδες. Μόλις τελειώσει η πρώτη λωρίδα παίρνετε δεύτερη και μετά άλλη μισή και συνεχίζετε το τύλιγμα μέχρι το κέντρο. Για κάθε υποδοχή θα χρειαστείτε 2,5 λωρίδες και στο τέλος θα φτιάξετε 10 σφολιατομαφινάκια.
- Αλείφετε την επιφάνεια με λίγο ακόμη βούτυρο, πασπαλίζετε με λίγη επιπλέον ζάχαρη και ψήνετε τα σφολιατομαφινάκια για 35-40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα.
- Τα ξεφουρνίζετε και μετά από 5 λεπτά τα βγάζετε από τις υποδοχές του ταψιού και τα αφήνετε να κρυώνουν πάνω σε σύρμα. Τα σερβίρετε χλιαρά ή κρύα με τον καφέ -και όχι μόνο, πασπαλισμένα με λίγη ζάχαρη άχνη.