Αρωματικά κι αφράτα αυτά τα σοκολατένια κεκάκια κρύβουν μέσα τους μαρμελάδα σύκο που την ανακαλύπτεις από την πρώτη κιόλας μπουκιά. Μια άλλη μαρμελάδα που τους ταιριάζει πολύ είναι από πορτοκάλι ή από μείγμα εσπεριδοειδών.
Υλικά για 10-12 κομμάτια
- 200γρ. βούτυρο
- 200γρ. ζάχαρη
- 4 αβγά
- 120γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 40γρ. κακάο
- 40γρ. αμύγδαλο ασπρισμένο και λεπτοκοπανισμένο
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 3 κουτ. σούπας ουίσκι
- 12 κουτ. γλυκού μαρμελάδα σύκο
- Μερικά αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν καλά και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το λεπτοτριμμένο αμύγδαλο, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε το μείγμα του αλευριού ρίχνοντάς το βροχηδόν. Τέλος ανακατεύετε μέσα και το ουίσκι να αφρατέψει λίγο η ζύμη.
- Παίρνετε ένα ταψάκι για μάφινς με 12 υποδοχές και τοποθετείτε μέσα 12 χάρτινες θήκες. Μοιράζετε σοκολατένιο μείγμα μέχρι τη μέση, τοποθετείτε από μια κουταλιά μαρμελάδα σύκο και απογεμίζετε τα χαρτάκια μέχρι πάνω με σοκολατένιο μείγμα. Πασπαλίζετε από πάνω με αμύγδαλο και ψήνετε τα κεκάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ψηθούν σε βάθος.
- Ξεφουρνίζετε τα κεκάκια και αφήνετε να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.