Μεθυστικό κι υπέροχα αρωματικό, φρουτένιο και δροσιστικό ζελέ γλυκού κρασιού είναι ο ιδανικότερος τρόπος να κλείσετε γλυκά κι ανάλαφρα ένα δείπνο σε φίλους.
Υλικά για 8 ποτηράκια ζελέ γλυκού κρασιού
- 24 κεράσια
- 1 μπανάνα σε ροδέλες
- 5-6 βερίκοκα ψιλοκομμένα
- 600ml σαμιώτικο λευκό γλυκό κρασί
- 200ml χυμό πορτοκάλι
- 1 λεμόνι (φλούδα και χυμό)
- 1 φύλλο αρμπαρόριζας
- 80γρ. ζάχαρη
- 150ml νερό
- 20 γρ. ζελατίνα μουλιασμένη σε λίγο κρύο νερό
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 8 μικρά φυλλαράκια αρμπαρόριζα για τη διακόσμηση ή φυλλαράκια δυόσμου
Εκτέλεση
- Μουλιάζετε τη ζελατίνα 5-6 λεπτά σε κρύο νερό. Ετοιμάζετε ένα σιρόπι: Ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη, τη φλούδα του λεμονιού, την αρμπαρόριζα και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Το βάζετε στην φωτιά και όταν πάρει την πρώτη βράση το σιρόπι προσθέτετε τους χυμούς του πορτοκαλιού και του λεμονιού.
- Όταν ξαναπάρει βράση, το κατεβάζετε από την φωτιά και μετά από λίγο, το σουρώνετε και το ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τις ζελατίνες και ανακατεύετε για να διαλυθούν εντελώς. Ρίχνετε το κρασί κι ανακατεύετε πολύ καλά.
- Ετοιμάζετε τα φρούτα: Τα πλένετε, τα στεγνώνετε, τα κόβετε σε κομμάτια, αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο και μοιράζετε τα φρούτα σε 8 ποτήρια. Αν δεν έχετε τα συγκεκριμένα, χρησιμοποιείτε άλλα φρούτα της επιλογής μας. Προσθέτετε 2-3 φυλλαράκια δυόσμου ή από ένα φυλλαράκι αρμπαρόριζας σε κάθε ποτήρι και τα απογεμίζετε μέχρι πάνω με το μίγμα του ζελέ. Τα φρούτα θα ανέβουν στην επιφάνεια.
- Αφήνετε το ζελέ να κρυώσει εντελώς και στην συνέχεια μεταφέρετε τα ποτήρια σε δίσκο και τα αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ. Θα χρειαστούν τουλάχιστον 4-5 ώρες.