Είναι αστεία εύκολα και χρειάζονται μόλις 10 λεπτά προετοιμασία πριν τα φουρνίσετε. Μην περιμένετε να φουσκώσουν στο ψήσιμο αυτά τα κούκις, όμως μπορείτε να είστε σίγουροι πως είναι πεντανόστιμα, τραγανά και μια πολύ υγιεινή επιλογή για τα παιδάκια –μικρά ή μεγάλα- αλλά και για εσάς, όταν έρχονται εκείνες οι άτιμες οι ώρες της υπογλυκαιμίας…
Υλικά για 40-50 κομμάτια:
- 2 αβγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
- 1 πορτοκάλι ξύσμα και χυμό
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 3/4 φλιτζανιού αμύγδαλα κοπανισμένα
- 3/4 φλιτζανιού σταφίδα κορινθιακή
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε δύο ταψιά με χαρτί ψησίματος. Χτυπάτε με σύρμα μέσα σε ένα μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού συνεχίζοντας το ανακάτεμα και αφήνετε το σύρμα.
- Ανακατεύετε σε ξεχωριστό μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη βρώμη. Τα ρίχνετε στο μείγμα των αβγών και ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα. Τέλος ανακατεύετε τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.
- Με κουταλάκι του γλυκού μοιράζετε το μείγμα στα ταψιά, αφήνοντας αρκετό περιθώριο μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν αρκετά στο ψήσιμο. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί γιατί αλλιώς θα σας διαλυθούν.
- Τα μεταφέρετε σε σκεύος αποθήκευσης ή τα σερβίρετε αμέσως.