Εκτός από ένα άκρως ελαφρύ και δροσερό επιδόρπιο, είναι και το τέλειο γλυκάκι μετά από ένα ωραίο μεσημεριανό υπνάκο, όταν νιώθεις το στόμα στεγνό και την υπογλυκαιμία να σε βασανίζει ζητώντας σου απεγνωσμένα κάτι γλυκό και δροσερό. Είναι η καταλληλότερη στιγμή για δυο κουταλιές από αυτό το γλυκό. Το ορκίζομαι!
Υλικά για ένα ταψάκι διαστάσεων 25Χ35εκ.
Για τη βάση:
- Μερικά μπισκότα τύπου πτι μπερ
Για την κρέμα:
- 1 λίτρο γάλα αγελαδινό πλήρες
- 7 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 5-8 κουτ. σούπας ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό το προτιμάτε)
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2-3 κουτ. σούπας ανθόνερο
Για το ζελέ:
- 1 ½ ποτήρι έτοιμη μανταρινάδα ή φυσικό χυμό πορτοκαλιού
- 1 φακελάκι ζελατίνη (10γρ.)
- 2-3 κουτ. σούπας ζάχαρη (αν το θεωρήσετε απαραίτητο)
Εκτέλεση
- Βάζετε το περισσότερο γάλα σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταίνεται. Το υπόλοιπο γάλα το ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ με το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το ξύσμα του πορτοκαλιού και το ανθόνερο.
- Ρίχνετε το μείγμα του κορν φλάουρ στο γάλα της κατσαρόλας και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει. Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ετοιμάζετε τη βάση του γλυκού.
- Αν θέλετε βουτάτε πολύ βιαστικά τα μπισκότα σε κρύο γάλα και στρώνετε με αυτά τη βάση του ταψιού (εγώ δεν τα βούτηξα). Κόβετε κάποια μπισκότα όταν χρειαστεί με ανάλογο τρόπο ώστε να χωρέσουν. Αδειάζετε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα κι αφού κρυώσει αφήνετε το ταψί στο ψυγείο.
- Ετοιμάζετε και το ζελέ: Βάζετε σε ένα μπρίκι λίγο νερό και μουλιάζετε μέσα τη ζελατίνη. Όταν φουσκώσει τη ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας να διαλυθεί εντελώς και την ανακατεύετε με το χυμό του πορτοκαλιού ή την μανταρινάδα, προσθέτοντας και λίγη ζάχαρη αν το θεωρείτε απαραίτητο.
- Ξαναβάζετε το ταψί στο ψυγείο και αφήνετε το ζελέ να πήξει. Τότε μπορείτε να σερβίρετε το γλυκό κόβοντας σε κομμάτια.