Πεντανόστιμα κούκις που μοσχοβολάνε βούτυρο, σοκολάτα και φουντούκια. Φτιάχνονται πανεύκολα και τρώγονται φανατικά.
Υλικά για 45 κομμάτια
- 250γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 150γρ. ζάχαρη
- 2 αβγά
- 325γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 75γρ. κακάο
- 1 κουτ. γλυκού κοφτό σόδα
- 1/2 φλιτζανάκι του καφέ χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 100γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 100γρ. φουντούκια χοντροσπασμένα
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και το κακάο.
- Όταν αφρατέψει το βούτυρο ανακατεύετε τη σόδα στο χυμό του πορτοκαλιού και ρίχνετε το αφρίζον μείγμα στον κάδο. Ύστερα ρίχνετε το ξύσμα πορτοκαλιού και μετά το μείγμα με το αλεύρι σε δόσεις μέχρι να το πάρει όλο.
- Σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε τη σοκολάτα και τα φουντούκια. Ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν κι αυτά στη ζύμη.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 ρηχά ταψιά. Παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάθετε μπαλίτσες σε μέγεθος μικρού καρυδιά. Τις πατάτε λίγο να πλατύνουν και τις αραδιάζετε στο ταψί αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν και θα πλατύνουν στο ψήσιμο τα κούκις.
- Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο μελαμψό χρώμα. Τα ξεφουρνίζετε κι αφήνετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί.