Είναι ελάχιστα γλυκά αυτά τα παγωμένα γλυκάκια κι έχουν ένα… εξωτικό κάτι. Είναι ότι πρέπει για τα καλοκαιρινά απογευματινά ξυπνήματα που θέλεις κάτι γλυκό και παγωμένο να σε τονώσει και φτιάχνονται σε 15 μόλις λεπτά.
Υλικά για 16 ξυλάκια γρανίτα ροδάκινο
- 2 ροδάκινα ή νεκταρίνια μέτρια
- 75γρ. ζάχαρη
- 400γρ. γάλα ή κρέμα καρύδας (από κονσέρβα)
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά τα ροδάκινα ή τα νεκταρίνια και τα κόβετε σε φέτες. Αν θέλετε, τα ξεφλουδίζετε.
- Ρίχνετε τα κομμάτια του φρούτου στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και λίγο νερό και τα βράζετε για 5 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ.
- Προσθέτετε το γάλα καρύδας και χτυπάτε λίγο ακόμα. Μοιράζετε το μείγμα σε θήκες ειδικές για παγωτό ξυλάκι και τα αφήνετε στην κατάψυξη να παγώσουν.
- Βγάζετε τις θήκες εκτός κατάψυξης για μερικά λεπτά, ξεφορμάρετε και σερβίρετε τα ξυλάκια στο χέρι!