Μπισκότο, σοκολάτα, σταφίδες και αμύγδαλα, ένας ούτως ή άλλως τέλειος συνδυασμός. Κι επιπροσθέτως ευπαρουσίαστος και πεντανόστιμος! Αυτός ο κορμός θα κάνει θραύση όπου εμφανιστεί γι’ αυτό και είναι κατάλληλος να τον παρουσιάσετε στο τέλος ενός ωραίου φιλικού δείπνου.
Υλικά για 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ
- 1 ½ κουτί μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 300γρ. κουβερτούρα
- 125γρ. μαργαρίνη σκληρή
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
- 30γρ. κακάο κοσκινισμένο
- 100γρ. σταφίδα σουλτανίνα
- 100γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκοπανισμένα
- 2-3 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι ή ρακόμελο
Εκτέλεση
- Λιώνετε την κουβερτούρα μαζί με τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα με προσοχή. Πρώτα ρυθμίζετε το φούρνο στο 1 λεπτό και μετά συνεχίζετε ανάλογα.
- Ανακατεύετε να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να ενωθεί με τη μαργαρίνη. Μετά ανακατεύετε μέσα το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο ρίχνοντάς το από σουρωτήρι, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.
- Ντύνετε με ένα κομμάτι πλαστικής μεμβράνης μια φόρμα μακρόστενη για ψωμί και αφήνετε να εξέχει από τριγύρω. Στη συνέχεια τοποθετείτε μπισκότα στον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας. Όπου χρειάζεται κόβετε τα μπισκότα για να μπορέσετε να την καλύψετε παντού.
- Τα υπόλοιπα μπισκότα τα σπάζετε στα τέσσερα και τα ραντίζετε με το ρακόμελο ή το ρούμι. Τα ανακατεύετε στο μείγμα της σοκολάτας και μετά αδειάζετε το τελικό μείγμα μέσα στη φόρμα. Κλείνετε το γλυκό από πάνω με την μεμβράνη που εξέχει και το αφήνετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
- Ξεφορμάρετε το γλυκό μετά από μερικές ώρες σε μακρόστενη φόρμα και αφαιρείτε την μεμβράνη. Σερβίρετε κόβοντας σε φέτες.