Έχετε 4-5 κολοκυθάκια κι ένα κρεμμύδι; Τότε φτιάξτε μια πίτα στο πι και φι. Δεν χρειάζεται ούτε φύλλο έτοιμο ούτε να κάθεστε να ανοίγετε το δικό σας. Κόψτε και μια αγγουροντομάτα κι έτοιμο το μεσημεριανό για την οικογένειά σας. Εγώ για να είμαι ειλικρινής έβρασα βλίτα που σέρβιρα περιχυμένα με μια ξυσμένη ντομάτα, λάδι, ξύδι και φέτα. Μούρλια!
Υλικά για ένα ταψάκι Δ: 25Χ35εκ.
- 4-5 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες
- 1 πιπεριά πράσινη κέρατο
- 2 φλιτζανάκια του καφέ ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού βασιλικό ξερό
- 400γρ. ανθότυρο
- αλάτι πιπέρι
- 2-3 αβγά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 φλιτζάνι γάλα
Εκτέλεση
- Με το λάδι από το πρώτο φλιτζανάκι λαδώνετε καλά το ταψάκι σας. Ρίχνετε το υπόλοιπο σε αντικολλητικό τηγάνι που έχετε βάλει στη φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε το κρεμμύδι με την πιπεριά και τα κολοκύθια ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να μαλακώσουν.
- Αλατοπιπερώνετε το μείγμα κι αφήνετε να κρυώσει λίγο. Τότε προσθέτετε τον ανθότυρο σπασμένο με τα δάχτυλα σε χοντρά κομμάτια, τον μαϊντανό, το βασιλικό και ανακατεύετε.
- Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα, το αλεύρι και το δεύτερο φλιτζανάκι ελαιόλαδο να γίνουν ομοιογενής χυλός τον οποίο ρίχνετε στο τηγάνι με το μείγμα των κολοκυθιών και ανακατεύετε καλά.
- Αδειάζετε το τελικό μείγμα στο λαδωμένο ταψάκι (δεν πρέπει να έχει πάχος πάνω από 2 εκ.) και ψήνετε την πίτα για 35-40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά της.
- Τη σερβίρετε ζεστή, χλιαρή ή και κρύα, πασπαλίζοντας με επιπλέον μαϊντανό ψικοκομμένο.
Σημείωση:
Μπορείτε αντί για ανθότυρο χρησιμοποιήστε φέτα ή μείγμα από φέτα και ανθότυρο και αντί για βασιλικό δυόσμο.