Μια σοκολατένια λιχουδιά που θα δώσει στη νηστεία σας μεγάλη γλύκα. Ακόμα κι αν δεν νηστεύετε όμως, αυτός ο κορμός εύκολα γίνεται ο αγαπημένος σας. Σοκολάτα, χαλβάς, ταχίνι, μέλι, σταφίδες και αμύγδαλα είναι τα συστατικά του. Αν το προτιμάτε, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αμύγδαλα με φουντούκια και την σταφίδα με σουλτανίνα.
Υλικά:
- 350γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 120γρ. ταχίνι
- 2 κουτ. σούπας κακάο
- 400γρ. χαλβάς βανίλια σε κομμάτια
- 120γρ. μαύρη κορινθιακή σταφίδα (κρατάτε λίγη στην άκρη)
- 120γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγο στην άκρη)
Εκτέλεση
- Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι ή λίγο λίγο στα μικροκύματα και την ανακατεύετε με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο.
- Αφού κρυώσει λίγο το μείγμα, προσθέτετε τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, το χαλβά και ανακατεύετε.
- Ντύνετε με λαδόκολλα μια φόρμα μακρόστενη του κέικ και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα της λαδόκολλας που βγαίνει από τη φόρμα και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε βάλτε το μια ωρίτσα στην κατάψυξη.
- Ξεφορμάρετε τον κορμό σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μείγμα από αμύγδαλα, σταφίδα και τριμμένο χαλβά, από αυτά που κρατήσατε στην άκρη.
1 comment
Διατηρείται στο ψυγείο;