Έχουν φοβερή γεύση αυτά τα κουκις. Είναι ότι πρέπει για να συνοδεύσουν το πρωϊνό γάλα των παιδιών ή να τα πάρουν μαζί τους για κολατσιό. Επίσης συνοδεύουν υπέροχα ένα τσάι ή καφέ.
Υλικά
- 2 αβγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 λεμόνι ξύσμα και χυμό
- 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 2 φλιτζάνια τρίμμα ινδικής καρύδας
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- ½ φλιτζανιού κράνμπερις
- ½ φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε δύο ταψιά με χαρτί ψησίματος. Χτυπάτε με σύρμα μέσα σε ένα μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το λάδι, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα και αφήνετε το σύρμα.
- Ανακατεύετε σε ξεχωριστό μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα. Τα ρίχνετε στο μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν στο μείγμα. Τέλος ανακατεύετε τις σταγόνες της σοκολάτας και τα κράνμπερις.
- Με κουταλάκι του γλυκού μοιράζετε το μείγμα στα ταψιά, αφήνοντας αρκετό περιθώριο μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν αρκετά στο ψήσιμο. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί γιατί αλλιώς θα διαλυθούν.