Την ώρα που ζύγιζα τη μαναβική στο σούπερ μάρκετ, είδα παραπονεμένες 3 μπανάνες υπερβολικά ώριμες σε ένα κουτί με προνομιακή τιμή, μόλις 70 λεπτά το κιλό. Ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόμουν για το υπέροχο μπανανοκέικ μου και τις αγόρασα. Αφράτο, ελάχιστα γλυκό, πεντανόστιμο όμως, κρύβει μέσα του κομματάκια σοκολάτας και καρύδια.
Υλικά για μια φόρμα ψωμιού
- 175γρ. αραβοσιτέλαιο
- 175γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 μεγάλα αβγά ή 3 μικρά
- 2 καψουλάκια βανιλίνης
- 2-3 μπανάνες (250γρ.) λιωμένες
- 175γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- 100γρ. σταγόνες σοκολάτας
- 75γρ. καρυδόψιχα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε τη ζάχαρη με το αραβοσιτέλαιο για λίγο και μετά προσθέτετε σταδιακά τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε ξεχωριστό μπολ πολτοποιείτε τις μπανάνες με την πρέσα για τις πατάτες ή με ένα πιρούνι και σε τρίτο μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Προσθέτετε τον πουρέ της μπανάνας στο μείγμα με τα αβγά και ανακατεύετε με το σύρμα. Σταματάτε να ανακατεύετε με το σύρμα και παίρνετε στο χέρι σας μια σπάτουλα. Ανακατεύετε στο μείγμα πρώτα το μείγμα με το αλεύρι και μετά τις σταγόνες της σοκολάτας και όλη σχεδόν την καρυδόψιχα. Αφήνετε λίγη στην άκρη.
- Βρέχετε ένα κομμάτι χαρτιού ψησίματος κάτω από το νερό της βρύσης, το στύβετε και στρώνετε με αυτό μια μακρόστενη φόρμα για ψωμί. Αδειάζετε μέσα το μείγμα του κέικ, διακοσμείτε την επιφάνειά του κατά μήκος με την καρυδόψιχα που κρατήσατε και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά.
- Ξεφουρνίζετε κι αφού κρυώσει λίγο το κέικ, τραβάτε το κέικ μαζί με το χαρτί από τη φόρμα και το αφήνετε να κρυώσει σε σχάρα πριν κόψετε κομμάτια και σερβίρετε.
3 comments
Είναι πραγματικά καταπληκτική συνταγή! νόστιμη και οικονομική, εντυπωσιάζει με τη γεύση της… την έκανα για ένα πάρτυ γενεθλίων και όλη ζητούσαν τη συνταγή!! τη δοκίμασα και με καβουρδισμένα φουντούκια και ήταν αξεπέραστη! ευχαριστώ για την έμπνευση..
Εξαιρετική!!!!Όλα τα υλικά δένουν τόσο ωραία!!!
Yπέροχη συνταγή και “άχαστη”! Ήθελα, όμως, να ρωτήσω, πώς προτείνετε να ψηθεί, στον αέρα ή στις αντιστάσεις; Eπίσης θα ήταν καλύτερο να μπει στην τελευταία σχάρα στου φούρνου ή στο κέντρο; Ευχαριστώ προκαταβολικά