Η σοκολατένια εκδοχή της κρέπας με κακάο στη ζύμη της και λιωμένη σοκολάτα στο σερβίρισμα. Θα ολοκληρώσουμε με φράουλες και μπανάνες.
Υλικά για 6 κρέπες
Για το χυλό της κρέπας
- 1 αβγό
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
- 6 κουτ. σούπας σάλτσα καραμέλας βουτύρου * (βλέπε σχετική συνταγή)
- 125γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
- Φράουλες
- Μπανάνα
Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε τις κρέπες: Μέσα σε ένα μπολ κοσκινίζετε το κακάο, προσθέτετε το αβγό, τη ζάχαρη, το γάλα και χτυπάτε με αβγοδάρτη. Όταν ενωθούν προσθέτετε το λάδι και το αλεύρι, ρίχνοντάς το κι αυτό από σουρωτήρι.
- Βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγανάκι να κάψει και ρίχνετε μέσα μισό κουταλάκι βούτυρο να λιώσει. Προσθέτετε με κουτάλα της σούπας μια μικρή ποσότητα χυλού (μισή κουτάλα περίπου) και πιάνοντας το τηγάνι από το χερούλι κάνετε κυκλικές κινήσεις να απλωθεί ο χυλός σε όλο τον πάτο του. Όταν ροδίσει η κάτω πλευρά, με τη βοήθεια σπάτουλας γυρίζετε την κρέπα να ψηθεί και από την άλλη. Ετοιμάζετε κρέπες με όλο τον υπόλοιπο χυλό και τις αραδιάζετε τη μια πάνω στην άλλη σε πιάτο, διατηρώντας τες ζεστές.
- Όταν θέλετε να σερβίρετε βάζετε μία μία τις κρέπες στο τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά και απλώνετε 1 γεμάτη κουταλιά σάλτσα καραμέλας βουτύρου και μια καλή κουταλιά ψιλοκομμένη σοκολάτα. Αφού λιώσει η σοκολάτα απλώνετε πάνω της κομματάκια μπανάνας και φράουλας και σερβίρετε τις κρέπες διπλωμένες στη μέση.