Με τα τελευταία λεμόνια είπα να κάνω λεμονάδα. Την ήθελα όμως ξεχωριστή τόσο σε γεύση όσο και σε χρώμα κι έτσι της πρόσθεσα χυμό καρπουζιού κι έγινε ροζ. Την παγώνω καλά στο ψυγείο και τη σερβίρω αραιωμένη με πάγο κι ανθρακούχο νερό κι είναι άλλο πράμα!
Υλικά για 2 μπουκάλια του 1,5 λίτρου συμπυκνωμένο χυμό
- 600ml χυμό λεμονιού
- Ξύσμα από 2 λεμόνια (ακέρωτα)
- 400ml χυμό καρπουζιού
- 1 κιλό ζάχαρη
- 800ml νερό
- 5-6 μεγάλα φύλλα βασιλικού
Για το σερβίρισμα
- Φύλλα βασιλικού ή δυόσμου
- Ανθρακούχο νερό
- Πάγο
Εκτέλεση
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το ξύσμα των λεμονιών για 10 λεπτά να γίνουν ένα πηχτό σιρόπι. Αν δεν έχουμε λεμόνια από κήπο ή ακέρωτα βιολογικά, δεν βάζουμε ξύσμα, δεν πειράζει.
- Στο μεταξύ στύβουμε τα λεμόνια να πάρουμε το χυμό τους.
- Περνάμε το καρπούζι από τον πολυκόφτη να γίνει πολτός, τον στραγγίζουμε και τον μετράμε.
- Ρίχνουμε τους δυο χυμούς στην κατσαρόλα με το σιρόπι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση μαζί.
- Σουρώνουμε και αφού κρυώσει η λεμονάδα τη μεταφέρουμε σε μπουκάλια και την αφήνουμε στο ψυγείο.
- Αραιώνουμε τη λεμονάδα με κρύο νερό και πάγο και σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού ή δυόσμου.