Εύκολο, δροσερό και τόσο χρωματιστό, θα κλείσει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο ένα πλούσιο δείπνο και θα δροσίσει ευχάριστα μια μεγάλη παρέα.
- 1 κονσέρβα φυτική σαντιγί
- 3 κουτ. σούπας Baily’s
- 2 βανίλιες
- 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
- 250γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη λιπαρών χτυπημένη σε σαντιγί ή 500γρ. στραγγιστό γιαούρτι αν προτιμάτε.
- 125γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 100γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα ή φιστίκια Αιγίνης
- 500γρ. βατόμουρα κατεψυγμένα
- 50γρ. ζάχαρη
- 8-10 κούκις σοκολάτας έτοιμα ή σπιτικά
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί για ένα πεντάλεπτο μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει καλά. Προς το τέλος προσθέτετε και το Baily’s. Ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, τις βανίλιες και συνεχίζετε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη.
- Τώρα το μείγμα σας έχει φουσκώσει κι αφρατέψει πάρα πολύ. Προσθέτετε τη σαντιγί ή το γιαούρτι και χτυπάτε λίγο ακόμη να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Κρατάτε μερικά αμύγδαλα ή φιστίκια στην άκρη για τη διακόσμηση και χοντροκοπανίζετε τα υπόλοιπα.
- Παίρνετε 1 φλιτζάνι από τα βατόμουρα και τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας νερό. Τα αφήνετε να βράσουν ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι να γίνουν μια ωραία σάλτσα.
- Ρίχνετε στο μίγμα της κρέμας την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, τα κοπανισμένα αμύγδαλα και τα υπόλοιπα βατόμουρα, όπως είναι παγωμένα. Ανακατεύετε με σπάτουλα καλά.
- Ντύνετε με πλαστική μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μίγμα του σεμιφρέντο. Τελειώνετε με τα κούκις τοποθετώντας τα στη σειρά, σκεπάζετε το σεμιφρέντο με τη μεμβράνη που περισσεύει και το αφήνετε στην κατάψυξη να παγώσει.
- Αφήνετε το σεμιφρέντο 5 λεπτά εκτός κατάψυξης, ανοίγετε τη μεμβράνη και το αναποδογυρίζετε σε μακρόστενη πιατέλα. Αφαιρείτε προσεκτικά όλη τη μεμβράνη, και διακοσμείτε την επιφάνεια του γλυκού με τη σάλτσα βατόμουρου που φτιάξατε και τα αμύγδαλα που κρατήσατε.
- Κόβετε σε φέτες και μοιράζετε σε πιάτα.