Αφράτα, ελάχιστα γλυκά και με λιγότερες θερμίδες από ένα κανονικό κέικ, αυτά τα μικρά κεκάκια έχουν πλούσια γεύση μπανάνας και γίνονται ανάρπαστα.
Υλικά για 12 κομμάτια
- 230γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
- 80γρ. καρύδια κοπανισμένα
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 αβγό
- 120γρ. καστανή ζάχαρη
- 125γρ. αραβοσιτέλαιο
- 2 μπανάνες (175γρ.) πολτοποιημένες στο μπλέντερ
- 75γρ. γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
Για το τελείωμα:
- 1 μπανάνα κομμένη σε ροδέλες
- 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα και τοποθετείτε 12 θήκες για μάφινς σε ένα ταψάκι με 12 υποδοχές.
- Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το τριμμένο καρύδι και την μπέικιν πάουντερ.
- Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη το αβγό με τη ζάχαρη κι αφού ενωθούν προσθέτετε σταδιακά, το αραβοσιτέλαιο, το γιαούρτι και τις πολτοποιημένες μπανάνες. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτετε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί και αυτό στο προηγούμενο μείγμα.
- Μοιράζετε τη ζύμη που θα προκύψει (θα είναι αρκετά σφιχτή) στις 12 θήκες των μάφινς και τοποθετείτε στην κορυφή του καθενός από μία ροδέλα μπανάνας. Πασπαλίζετε τις μπανάνες με λίγη ζάχαρη και ψήνετε τα κεκάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκοκκινίσουν.
- Τα ξεφουρνίζετε και μετά από 5 λεπτά τα βγάζετε από τις υποδοχές και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε μεταλλική σχάρα.