Είναι τόσο νόστιμες αυτές οι εναλλακτικές τηγανίτες που δεν θα σου λείψουν οι τηγανίτες της μαμάς σου. Δεν θα σου λείψουν πολύ εννοώ, γιατί μάνα είναι μόνο μία!
Υλικά για 2-3 άτομα:
- 1 μπανάνα ώριμη
- 1 αβγό
- 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα καρύδας ή αγελαδινό
- 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2-3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- λίγο σπορέλαιο για το τηγάνι
Για το σερβίρισμα
- μέλι
- καρύδια ψιλοκομμένα
- λίγη κανέλα
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε την μπανάνα και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αβγό, το γάλα, τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε όσο κορν φλάουρ χρειάζεται να γίνει ένας πυκνός χυλός που θα πέφτει σχετικά εύκολα από το τηγάνι.
- Ζεσταίνουμε στη φωτιά ένα τηγάνι και ρίχνουμε ελάχιστο λάδι να γίνει ένα λεπτό στρώμα. Όταν ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε κουταλιές από το μίγμα αφήνοντας κενό μεταξύ τους για να μην κολλήσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και όταν πάρουν χρώμα από τη μια τις γυρίζουμε με σπάτουλα να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
- Συνεχίζουμε με τον υπόλοιπο χυλό προσθέτοντας λίγο ακόμη λάδι στο τηγάνι μέχρι να τελειώσει.
- Σερβίρουμε τις τηγανίτες περιχύνοντας με λίγο μέλι, και πασπαλίζοντας με καρύδια και λίγη κανέλα.