Αυτή τη φορά οι μπουγάτσες μας έχουν μορφή μικρής τάρτας και μοιάζουν με ανοιχτά λουλουδάκια από φύλλα κρούστας γεμισμένα με γλυκιά κρέμα. Η ζάχαρη και η κανέλα είναι απαραίτητες στο τελείωμα, οι φράουλες προαιρετικές.
Υλικά για 12 κομμάτια μπουγατσάκια
- 6 φύλλα κρούστας
- 70γρ. βούτυρο LURPAK λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
Για την κρέμα
- 500ml γάλα
- 40γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 30γρ. αλεύρι
- 2 αβγά
- 100γρ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 50γρ.
- 70γρ. βούτυρο LURPAK
για το σερβίρισμα
- ζάχαρη άχνη και κανέλα
- μερικές φράουλες (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βάζετε το γάλα σε κατσαρολάκι και το τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά μαζί με το ξύσμα του λεμονιού.
- Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες σε ένα μπολ, προσθέτετε το σιμιγδάλι και το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας όσο νερό χρειαστεί να γίνει ρευστό το μείγμα. Παίρνετε μια κουτάλα ζεστό γάλα από την κατσαρόλα και το ανακατεύετε κι αυτό στο μείγμα των αβγών πριν το ρίξετε όλο μαζί στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει. Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ανακατεύετε μέσα το βούτυρο να λιώσει κι αφήνετε να κρυώσει λίγο η κρέμα.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Απλώνετε τα 2 πρώτα φύλλα κρούστας στον πάγκο σας και τα κόβετε οριζόντια και κάθετα στη μέση και μετά κόβετε το κάθε κομμάτι πάλι οριζόντια και κάθετα, παίρνοντας 4 κομμάτια από κάθε τέταρτο, άρα 12 δίφυλλα κομμάτια συνολικά. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα κι έτσι έχετε συνολικά 36 δίφυλλα κομμάτια.
- Παίρνετε μια φόρμα για μάφινς με 12 υποδοχές ή 2 των 6 θέσεων και τις βουτυρώνετε. Βουτυρώνετε ανά δύο τα φύλλα και καλύπτετε τις υποδοχές των φορμών με 6 φύλλα, τοποθετώντας από τρία δίφυλλα κομμάτια, τα οποία βουτυρώνετε πάντα και γυρίζετε ελαφρά ώστε να δημιουργηθούν παντού μύτες.
- Ψήνετε τις ανοιχτές μπουγατσούλες μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα για 30 λεπτά περίπου.
- Τις ξεφορμάρετε και τις αφήνετε να κρυώσουν σε σχάρα. Τις σερβίρετε ζεστές, πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη και κανέλα και διακοσμώντας, αν θέλετε με φράουλες.
1 comment
50 γρ. τι?
Ενδιαφερουσα συνταγη!