Πολύ πολύ νόστιμα, τραγανά και αρωματικά κούκις με τη χαρακτηριστική γεύση του ταχινιού. Είναι υπέροχα με τον καφέ – ιδιαίτερα τον ελληνικό- αλλά και με το τσάι!
Υλικά για 45-50 κομμάτια
- 3 αβγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι σησαμέλαιο
- ½ φλιτζάνι ταχίνι
- 2½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- ½ φλιτζάνι σταφίδα κορινθιακή
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οCκαι στρώνετε δύο ρηχά ταψιά με χαρτί ψησίματος.
- Χτυπάτε με σύρμα μέσα σε ένα μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού, το σησαμέλαιο και το ταχίνι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφήνετε το σύρμα στην άκρη.
- Ανακατεύετε σε ξεχωριστό μπολ το αλεύρι με τις νιφάδες βρώμης, το μπέικιν πάουντερ και τις σταφίδες. Τα ρίχνετε τμηματικά στο μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να πάρετε μια ζύμη μαλακή που θα πλάθεται χωρίς να διαλύεται. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο αλεύρι ακόμα. Για να το διαπιστώσετε αυτό όμως, θα αφήσετε τη ζύμη να ξεκουραστεί 10 λεπτά. Τότε, και μόνο εφόσον είναι απαραίτητο θα προσθέσετε αλεύρι.
- Παίρνετε και πλάθετε από το μείγμα μπαλάκια τα οποία τα πατάτε λίγο να πλατύνουν και τα αραδιάζετε στα δυο ταψιά, αφήνοντας περιθώριο μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν και θα φουσκώσουν αρκετά στο ψήσιμο.
- Ψήνετε τα cookies στον προθερμασμένο φούρνο για 15-18 λεπτά περίπου. Μην περιμένετε να ροδοκοκκινίσουν. Τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί. Τα διατηρείτε σε μεταλλικό ή πορσελάνινο σκεύος.
3 comments
Γιατί η Κορινθιακή (μαύρη) σταφίδα είναι υπερτροφή (superfood) και μάλιστα αποκλειστικά ΕΛΛΗΝΙΚΗ;
Ανακαλύψτε το εδώ:
http://goo.gl/GdRG1R
https://www.facebook.com/groups/1407610409456088/
Ποσο ειναι ενα φακελλακι μπεικιν παουτερ;
20γρ. ή αλλιώς 2 κουτ. σούπας