Μου αρέσει το φιστικοβούτυρο αλλά πώς να φας ένα ολόκληρο βαζάκι; Είπα λοιπόν να αξιοποιήσω το ανοιχτό βαζάκι, φτιάχνοντας με το υπόλοιπο ένα παγωτό με γεύση από φιστίκι αράπικο. E λοιπόν σας διαβεβαιώνω είναι πολύ ιδιαίτερο και πάνω απ’ όλα νόστιμο!
Υλικά για 6 άτομα:
- 350ml φρέσκο γάλα
- 400ml κρέμα γάλακτος
- 4 κρόκους αβγών
- 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 80γρ. ζάχαρη
- 100γρ. φιστικοβούτυρο
Εκτέλεση
- Χτυπάτε σε ένα μπολ με μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βάζετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι πάνω σε χαμηλή φωτιά και όταν ζεσταθεί (χωρίς να πάρει βράση), το αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το περιεχόμενο στο μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας συνεχώς. Ύστερα το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και το τοποθετείτε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα χωρίς να πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας. Η κρέμα όταν τη δοκιμάσετε, πρέπει να στέκεται στην ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού.
- Αποσύρετε την κρέμα από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το φυστικοβούτυρο να διαλυθεί. Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ κι αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Ύστερα το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει πολύ καλά (μέχρι την επόμενη μέρα αν χρειαστεί).
- Αν έχετε παγωτομηχανή, δουλεύετε εκεί το παγωτό και όταν είναι έτοιμο, το μεταφέρετε σε μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη, διαφορετικά το βάζετε κατευθείαν στην κατάψυξη μέσα σε μεταλλικό σκεύος για 6 ώρες περίπου ανακατεύοντάς το ενδιάμεσα με ένα πιρούνι για να μην πιάσει πάγο.
- Σερβίρετε το παγωτό σε μπολ παρέα με μαρεγκάκια και γλυκό κουταλιού της επιλογής σας ή όπως αλλιώς σας αρέσει…