Έχει χρώμα ρουμπινί, υπέροχο άρωμα, ανεπαίσθητα γλυκόξινη γεύση και είναι πολύ νόστιμο. Μερικά σποράκια ροδιού και μια κουταλίτσα χτυπημένη κρέμα γάλακτος ολοκληρώνουν την εκρηκτική του εμφάνιση.
Υλικά για 5 άτομα:
- 2-3 μεγάλα ρόδια
- 250ml νερό
- 1 φάκελο ζελατίνη σε σκόνη (10γρ.)
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 3 κουτ. σούπας σιρόπι ροδιού (γρεναδίνη)
- 100ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Ξεσπυρίζετε τα ρόδια ως εξής: Βάζετε νερό σε ένα βαθύ μπολ. Κόβετε τα ρόδια στη μέση και τα σπάζετε σε μικρότερα κομμάτια μέσα στο νερό. Έτσι δεν πιτσιλάνε και μέσα στο νερό το ξεσπύρισμα γίνεται πολύ πιο εύκολα. Επίσης τα σποράκια πάνε στον πάτο του μπολ και τα τσόφλια επιπλέουν οπότε τα σουρώνετε και τα πετάτε με ευκολία.
- Κρατάτε μερικά από τα σπόρια του ροδιού στην άκρη και πολτοποιείτε τα υπόλοιπα στο μπλέντερ (καλύτερα σε δύο δόσεις). Μετά τα περνάτε από σουρωτήρι για να πάρετε το χυμό τους. Τον μετράτε και κρατάτε τα 250ml τα οποία θα χρειαστείτε. Αν έχει λίγο ακόμα, πιείτε τον είναι υπέροχος.
- Μέσα σε ένα ποτηράκι μουλιάζετε τη ζελατίνη με λίγο από το νερό. Βάζετε το υπόλοιπο να ζεσταθεί πολύ καλά. Διαλύετε το φουσκωμένο ζελέ στο ζεστό νερό, προσθέτετε δυόμιση κουταλιές ζάχαρη, τη γρεναδίνη και το χυμό των ροδιών. Ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά και μοιράζετε το μείγμα σε 5-6 ποτηράκια.
- Τα αφήνετε στο ψυγείο να πήξει το ζελέ για κάποιες ώρες. Όταν θέλετε να σερβίρετε, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με μισή κουταλιά ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγί.
- Διακοσμείτε το κάθε ποτηράκι με μια κουταλιά σαντιγί και μερικά σποράκια ροδιού και σερβίρετε.