Είτε αλμυρή είτε γλυκιά, για να είναι μια τάρτα καλή, πρέπει να έχει τη σωστή βάση. Γιατί αν η βάση δεν είναι όπως πρέπει, τότε, ότι και να κάνεις με τη γέμιση είναι μάταιο. Και τα χαρακτηριστικά της καλής ζύμης είναι να είναι τριφτή και γευστική. Το μυστικό της γεύσης κρύβεται στο βούτυρο γι’ αυτό φροντίστε να είναι ό,τι καλύτερο. Εδώ φτιάχνουμε ταρτάκια με ωραία τριφτή και μοσχομυριστή ζύμη και τα γεμίζουμε με κρέμα σοκολάτας.
Υλικά για 12 ταρτάκια ατομικά:
Για τη βάση τάρτας
- 125γρ. βούτυρο LURPAK σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 65γρ. ζάχαρη άχνη
- 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αβγό
Για τη γέμιση
- 200γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 250γρ. κρέμα γάλακτος ARLA
- 1 κουτ. σούπα κονιάκ
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- 50γρ. φουντούκια ψημένα και τριμμένα
Εκτέλεση
- Για τα ταρτάκια: Ζυγίζετε τα υλικά σας και τα τοποθετείτε όλα μαζί στον κάδο του μίξερ. Με τους γάντζους ξεκινάτε να ανακατεύετε και όταν πάρετε ένα μείγμα ψιχουλιαστό σταματάτε το μίξερ και συνεχίζετε να ζυμώνετε για λίγο με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Μόλις ενωθούν τα υλικά, σταματάτε, είναι έτοιμη. Αφήστε τη να ξεκουραστεί 10 λεπτά. Να θυμάστε ότι το πολύ ζύμωμα δεν της κάνει καλό γιατί μετά θα σκληρύνει στο ψήσιμο.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάγκο σας. Εκεί επάνω ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλ. Με κουπ πάτ διαμ. 10εκ. την κόβετε σε κύκλους και με αυτούς ντύνετε ατομικές φόρμες για τάρτα που έχετε προηγουμένως αλείφει με βούτυρο. Τις βάζετε να ψήνονται στον προθερμασμένο φούρνο 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Ξεφουρνίζετε τα ταρτάκια και μετά από λίγο τα ξεφορμάρετε και αφήνετε να κρυώσουν.
- Ετοιμάζετε την κρέμα: ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και τη βάζετε σε ένα μπολ. Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε μπρικάκι πάνω σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση και περιχύνετε με αυτή τη σοκολάτα. Μετά από λίγο ανακατεύετε με σπάτουλα πρώτα και με το ραβδομπλέντερ στη συνέχεια προσθέτοντας το μέλι και το ποτό. Αφήνετε να κρυώσει και μετά παίρνετε με ένα κουτάλι κρέμα σοκολάτας και γεμίζετε τις τάρτες. Διακοσμείτε τις τάρτες με τριμμένα φουντούκια και μετά είναι έτοιμες για σερβίρισμα.