Δροσερό και ελαφρύ γλυκάκι σκέτος αφρός που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα, γι’ αυτό και θα γίνει το αγαπημένο γλυκό όλων στο σπίτι. Θα χρειαστείτε φρέσκα κεράσια, μπισκότα σαβαγιάρ, φλουί ζελέ με γεύση κεράσι και γάλα εβαπορέ. Να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε!
Υλικά για ένα ταψάκι Διαμ: 28εκ.:
- 1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
- 1 φλιτζάνι σιρόπι λεμονιού (θα το φτιάξετε βράζοντας ½ φλιτζάνι ζάχαρη με 3/4 φλιτζανιού νερό, το χυμό από μισό λεμόνι και τη λεμονόκουπα για 7 λεπτά)
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 φάκελο φρουί ζελέ με γεύση κεράσι
- 1 φλιτζάνι νερό καυτό
- 20 κεράσια αποπυρηνωμένα + μερικά επιπλέον για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Αποβραδίς αφήνετε το γάλα στο ψυγείο και ετοιμάζετε το σιρόπι για να κρυώσει μέχρι την επόμενη που θα το χρειαστείτε.
- Την επόμενη μέρα αδειάζετε το κρύο γάλα στο μπολ του μίξερ μαζί με τη ζάχαρη και το χτυπάτε για 5 λεπτά να φουσκώσει και να πήξει.
- Στο μεταξύ διαλύετε το ζελέ κεράσι στο καυτό νερό ανακατεύοντας ζωηρά με σύρμα. Το ρίχνετε στο χτυπημένο γάλα και χτυπάτε για λίγο ακόμη με το μίξερ να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας.
- Βουτάτε τα μπισκότα ένα ένα στο σιρόπι και στρώνετε με αυτά τη βάση του ταψιού σας. Θα πρέπει να κόψετε κάποια ώστε να χωρέσουν ακριβώς.
- Αδειάζετε τη μισή κρέμα πάνω από τα μπισκότα και μοιράζετε ομοιόμορφα τα αποπυρηνωμένα κεράσια κομμένα στη μέση. Σκεπάζετε με την υπόλοιπη κρέμα, ισιώνετε και βάζετε το ταψάκι στο ψυγείο μέχρι να πήξει το γλυκό.
- Μετά από 6 τουλάχιστον ώρες κι αφού πήξει, σερβίρετε το γλυκό, κόβοντας σε τρίγωνα κομμάτια και διακοσμώντας με ολόκληρα κεράσια.